Smartwatches en activity trackers meten continu bloeddruk dankzij AI

Met een nieuwe AI-gebaseerde technologie kunnen rechtstreeks bloeddrukmetingen worden verricht via PPG-signalen in vingers, polsen of bovenarmen.

Artificiële intelligentie (AI) heeft een enorm potentieel. Een voorbeeld van hoe machine learning waardevolle informatie kan halen uit signalen die op het eerste gezicht oninteressant lijken, werd ontwikkeld door een van onze lidbedrijven, Verhaert Masters in Innovation, in samenwerking met enkele partners en op de medische beurs Medica in Düsseldorf voorgesteld.

De AI-gebaseerde technologie, die fotoplethysmografische (PPG) signalen gebruikt in vingers, polsen of bovenarmen, kan patiënten met een te hoge bloeddruk observeren op lange termijn, zonder een bloeddrukmeter te moeten gebruiken. Artsen kunnen nu gemakkelijker en in meer natuurlijke situaties bloeddrukgegevens vergaren van patiënten, in vergelijking met de enkele minder frequente bloeddrukmeting in het dokterskabinet. Dit maakt nieuwe toepassingen mogelijk, zoals gepersonaliseerde medicijndosering en de aanpassing van de medicijndosering op basis van exacte bloeddrukmetingen in specifieke situaties.

Dergelijke innovaties op basis van AI zijn ook binnen uw activiteiten mogelijk! Sirris kan u helpen met het potentieel van deze nieuwe technologieën af te toetsen, testen en zelf te implementeren. Interesse? Neem contact met ons op!

(Bron beeld: https://verhaert.com)