Slotevent ‘Verbinden van ongelijksoortige materialen’

Tijdens het slotevent van het project 'Verbinden van ongelijksoortige materialen' op 7 november stellen we enkele inspirerende cases voor.

Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make werkten - met de steun van VLAIO - de voorbije jaren samen om de beschikbare technologieën om uiteenlopende materialen met elkaar te verbinden voor te stellen bij een brede waaier van bedrijven. De nood om dergelijke verbindingen te realiseren komt vaak voort uit een nieuw ontwerp (bijvoorbeeld omwille van de vraag naar lichtgewicht) en zien we meer en meer bij diverse producten in de sectoren van machines, bouw of logistiek.

Naargelang de toepassing hebben wij bedrijven laten kennismaken met lassen, lijmen, mechanisch verbinden of combinaties van deze methodes. Enkele inspirerende voorbeelden zullen aan bod komen tijdens de infonamiddag. Uiteenlopende materialen kunnen verbonden worden met mechanische verbindingsmiddelen, maar evengoed via thermische technieken. Ook lijmen worden meer en meer ingezet voor structurele onderdelen.

Tijdens de pauze en na het event is er de mogelijkheid voor deelnemende bedrijven om eigen voorbeelden te bespreken. Er zal ook een randbeurs zijn met informatie van de sprekers.

Interesse? Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u in onze agenda.

Tags: