Slotevent Entomatisation toont projectresultaten

De consumptie van insecten wordt wereldwijd aanzien als één van de maatregelen om een duurzame voedselproductie te garanderen. De automatisatie van insectenkweek staat centraal bij het project Entomatisation. Tijdens het slotevent op 9 oktober worden de onderzoeksresultaten van het project toegelicht en er wordt dieper ingegaan op de automatisatiemogelijkheden. 

Voor zowel de voedings- als voederindustrie ligt vandaag de grote uitdaging bij de verwezenlijking van voldoende aanbod van eetbare insecten aan een concurrentiële prijs. Binnen het VLAIO-TETRA-project Entomatisation werd de automatisatie van insectenkweek onderzocht. Zo werd een robot ontwikkeld om de handenarbeid bij het voederen te reduceren en werd heel wat onderzoek verricht naar het opschalen en de efficiëntie van de meelwormenkweek. Als projectpartner doet ook Sirris een bijdrage aan de presentatie over praktijkcases rond: luchtkwaliteit, een zeefinstallatie en wasstraat. 

Interesse? Meer info over het slotevent van Entomatisation, dat op 9 oktober plaatsvindt bij Inagro in Rumbeke-Beitem, vindt u hier.

Tags: