Sirris wijst u de weg in slimme geconnecteerde producten

Recent publiceerde Sirris ter afsluiting van het WatSlim-project een wegwijzer rond slimme geconnecteerde producten in de vorm van een e-book. Deze wegwijzer komt tegemoet aan de vragen en noden waarmee productbouwers kampen tijdens de ontwikkeling van dergelijke producten.

Er zijn steeds meer slimme geconnecteerde producten om ons heen en almaar meer technologie is beschikbaar op de markt om slimme internet-of-things (IoT)-oplossingen te realiseren. Heel wat bedrijven die fysieke producten bouwen, vragen zich af of en wanneer ze welke stappen moeten zetten. We lichten hier kort toe wat onze wegwijzer voor deze bedrijven kan betekenen.

Voor welke bedrijven is het e-book bedoeld?

Het doelpubliek van het e-book zijn bouwers van fysieke producten die overwegen om hun product(en) slim en geconnecteerd te maken. De inzichten in de wegwijzer zijn ook relevant voor startups en gevestigde bedrijven die volledig nieuwe oplossingen uitwerken. We denken aan C-niveau, R&D-verantwoordelijken, productmanagers, ... Kortom, personen die binnen het bedrijf een trekkersrol spelen in productinnovatie.

Welk problemen hebben deze bedrijven en hoe biedt het e-book hiervoor een oplossing?

De wegwijzer komt tegemoet aan bedrijven die al ideeën hebben, maar bij de uitwerking ervan obstakels ervaren, bijvoorbeeld voor het businessplan, de ontwikkelaanpak of de samenwerking met partners. Zij kunnen aan de hand van de vragen die ze in het e-book vinden hun huidige aanpak tegen het licht houden en de wegwijzer benutten om hun eigen stappenplan op te stellen of bij te stellen.

Voor bedrijven die al eens over slimme geconnecteerde producten hebben gehoord, maar dit nog niet in detail hebben bekeken, levert de wegwijzer informatie, over wat een slim, geconnecteerd product is, waarom dit waardevol kan zijn en wat belangrijke uitdagingen zijn bij de ontwikkeling ervan.

Wat is de logische, volgende stap voor een bedrijf na het lezen van het e-book?

Wanneer u na het doornemen van de wegwijzer verdere stappen wilt ondernemen en hierbij ondersteuning wenst, dan kunt u contact opnemen met ons. Wij bekijken samen met u en uw team waar jullie specifieke uitdagingen zitten en helpen jullie met het opstellen van een stappenplan. Als ongebonden innovatiepartner ondersteunen we bedrijven doorheen hun innovatietraject. Dit gaat van het opstellen van een ontwikkelingsplan, bijvoorbeeld voor een projectaanvraag met overheidssteun, de assessment van een businesscase en productstrategie, de analyse van techno-economische haalbaarheid tot proofs-of-concept, demonstratoren en ondersteuning bij industrialisering.

  

Download de Wat Slim wegwijzer

Deze blog kwam tot stand met de steun van VLAIO.