Sirris neemt deel aan verschillende Europese projecten

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen en het Vlaams gewest investeren in uw toekomst aan de hand van verschillende Europese onderzoeksprojecten.
  

Integratie van 3D-metaalprinten

 

Additieve of laagopbouwende technologie, ook wel bekend als '3D-printen', heeft de voorbije jaren de evolutie gemaakt vanuit de prototypesfeer naar industriële inzetbaarheid. Daar waar initieel enkel polymeren geprint werden, maakt de huidige technologie het mogelijk om complexe componenten uit metaal te printen.

Voor meer details...


Energie-efficiëntie komt binnen handbereik van uw bedrijf

Energie-efficientie 

Hoe kan je als bedrijf energie-efficiënt te werk gaan en hoe kan je investeringen in energie-efficiëntie snel terugverdienen? Sirris stapte dit voorjaar in het ENEF-PRO-project 'Energie-efficiëntie bij processing-bedrijven'. De website staat ondertussen online en er werd een tool gelanceerd die bedrijven toelaat hun eigen positie te bepalen.

Voor meer details..


Factory 4.0

Factory4.0 

Factory 4.0 is een project binnen het Europese programma Interreg France-Wallonie-Vlaanderen. Voor het project begeleiden de partners uit Noord-Frankrijk, Wallonië en West-Vlaanderen bedrijven bij het transformeren naar een fabriek van de toekomst.

Voor meer details..


Smart Tooling

smart tooling 

Smart Tooling is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Voor het project Robotica Smart Tooling ontwikkelen de partners uit Vlaanderen en Zuid-Nederland, innovatieve Robotica toepassingen voor maintenance in de procesindustrie.

Voor meer details..


FOKUS - Fabriek van de toekomst Ontwikkelen uit Kennisbundel en Samenwerking

Kennisbundel en Samenwerking fabriek van de toekomst 

De hightech industrie is één van de belangrijkste pijlers in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Nieuwe (disruptieve) technologieën, aanstormende concurrentie vanuit opkomende markten, steeds hogere consumenteneisen en de toenemende schaarste in grondstoffen vereisen herinrichting van de productieketen met meer flexibiliteit, diversiteit en kwaliteit.

Voor meer details... 

 


InsightProducts - Bruikbare inzichten voor de productdienstverlening

Insight products 

Talrijke ondernemingen, en vooral maakbedrijven, willen leren hoe ze data over hun producten kunnen verzamelen, analyseren en gebruiken om hun dienstenaanbod te optimaliseren. Het ontbreekt hen echter aan de nodige inzichten in de nieuwe technologieën en in de manier waarop deze kunnen worden ingevoerd en gebruikt.

Voor meer details...


OPIN project encourages collaboration for ORE SMEs

OPIN project 

The new pan-European project, the Ocean Power Innovation Network (OPIN), aims to accelerate the development of the ocean energy sector.

Voor meer details...