Sirris neemt actief deel aan Pôle Mecatech in Wallonië

Sirris is een partner van Pôle Mecatech in Wallonië, de groep van actoren uit de industrie en de academische wereld die samen aan gemeenschappelijke projecten rond werktuigbouwkunde werken.

De Pôle Mecatech, de Waalse concurrentiepool voor werktuigbouwkunde, heeft voor zijn tiende verjaardag zijn balans gepubliceerd. De opdracht van de concurrentiepool bestaat erin bedrijven in hun transformatie te begeleiden om morgen banen en activiteiten te scheppen. Dit gebeurt rond vier strategische lijnen: Materialen en oppervlakken van de toekomst, Globale technologieën voor vormgeving, Microtechnologieën en mechatronica, Slim onderhoud.

Sirris streeft dezelfde doelstellingen na en werkt hand in hand met de pool. Zo was of is het Centrum partner in bijna 25 % (21 op 88) van de R&D-projecten die een label hebben gekregen van de pool en die aanvaard zijn door de overheid.

Deze projecten zijn op verschillende markten gericht: energie en milieu, defensie en veiligheid, wonen en bouwen), gezondheid en welzijn, industrie.

Sirris is actief op een van de 4 platformen die Mecatech beheert, PEPIT (polymers ecocircularity platform for an industrial transition) op het vlak van recyclage van plastics.

Sirris is ook aanwezig in een opleidingsproject over additive manufacturing dat drie competentiecentra groepeert.

Tot slot is Sirris ook sterk betrokken bij het Interreg-programma om Industrie 4.0 samen met Mecatech te begeleiden.