Sirris maakt uw IoT-toepassing cyberveilig

Bouwt u slimme, geconnecteerde producten en toepassingen voor consumenten, fabrieken of kritische infrastructuurprocessen? Het Internet of Things is de drijvende kracht achter innovaties in tal van sectoren, maar samen met de snelle groei van het aantal geconnecteerde toestellen neemt ook het aantal cyberaanvallen toe. Elk onvoldoende beveiligd toestel of IoT-toepassing biedt criminelen een gemakkelijke toegangspoort tot een netwerk.

De huidige IoT-systemen worden nog al te vaak gebouwd zonder de minimaal noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in rekening te nemen. Ze hebben slechts een rudimentaire toegangscontrole en maken gebruik van ongecontroleerde softwarestacks, clouddiensten en API's. Ze verzamelen meer gegevens dan nodig, vaak zonder kennis of garanties over de gegevensbescherming tijdens de overdracht, de opslag of berekening. Daardoor zijn de klanten en gebruikers kwetsbaar voor aanvallen. Gegevens worden ongewenst onthuld of de continuïteit van de productie en de persoonlijke beveiliging en veiligheid komen in gevaar. Cybersecurity-problemen komen steeds vaker voor, maar IoT-ontwikkelaars slagen er niet in om uit de veiligheidslessen van het verleden te leren.

Het is daarom van het grootste belang dat een afdoende cyberbeveiliging de nodige aandacht krijgt bij de bouw, implementatie en exploitatie van IoT-systemen. Onze cybersecurity-experts hebben gekeken naar technologieën en tactieken die nodig zijn om IoT-systemen te beveiligen. Ze staan klaar om met u samen te werken om uw IoT-innovatie te beveiligen. Interesse? Neem contact met ons op! Wij bespreken graag uw slim product of systeem in volledige vertrouwelijkheid en zonder verplichting.

(Bron foto: https://www.dreamstime.com)