Seminarie rond grijptechnologie

De geschikte grijper per product selecteren is een hele uitdaging wanneer uw productaanbod sterk gevarieerd is. Hierin komt het seminarie Grijptechnologie, dat plaatsvindt op 16 april, u tegemoet.

In vele sectoren is een trend waar te nemen naar verdere automatisering enerzijds en het aanbieden van gepersonaliseerde producten anderzijds. Het selecteren van de meest geschikte harde of zachte grijpers en manipulatoren voor deze vaak heterogene of onbepaalde producten in vorm, gewicht, stijfheid, kwetsbaarheid… vormt een hele uitdaging, waarop het Tetra-project Acrogrip (Automated seleCtion of RObotic Grippers, sensoRIng and Path planning) een antwoord probeert te bieden.

Tijdens het seminarie Grijptechnologie, dat op 16 april plaatsvindt in Diepenbeek en georganiseerd wordt door KU Leuven, vinden verschillende presentaties plaats en zal de proeftuin ACROGRIP geopend worden. Toegang is gratis na registratie.

Het juiste type grijper kiezen is essentieel wanneer u een cobot inzet, ook in de voedingsindustrie, even goed als in andere sectoren. Daarom is Sirris lid van de gebruikersgroep van het tetraproject ACROGRIP, net zoals KU Leuven/ACRO lid is van de gebruikersgroep van het project ColRobFood

   
 
    
Tags: