Rol van materialen en technieken centraal op Materials 2018

Laat u tijdens de zesde editie van Materials op 30 en 31 mei in Veldhoven inspireren over oplossingen voor corrosie, slijtage, hechtingen, lichtgewicht, vermoeiing, hergebruik, ... Speciale aandacht dit jaar gaat naar productontwerp, circulaire economie en smart materials. Ook Sirris is aanwezig met een stand en zal twee lezingen verzorgen.

Tijdens Materials ontdekt u welke rol materialen spelen in het succes van uw product. Zo doet u inzichten op in de keuze van materialen en bijbehorende technieken bij de (her)ontwikkeling van uw product(en). Ook dit jaar presenteert Materials een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen: (nieuwe) materialen, materiaalanalyse, verbindingstechnieken en oppervlaktetechnieken. Elk met een eigen zone op de beursvloer en er zijn Experience Areas met live demo’s.

Thema's

Het congresprogramma biedt ruim 40 lezingen, verdeeld over de vier bouwstenen. Op 31 mei vindt de speciale lezingentrack 'Smart Materials', waarin de sprekers de laatste onderzoeks- en applicatietrends van slimme materialen met u delen.

Parallel aan het lezingenprogramma gaat er speciale aandacht uit naar het thema circulaire economie.

Tijdens deze editie staat (product)ontwerp extra in de spotlights, in het bijzonder daarbij zijn design, materiaalkeuze, software, hergebruik, circulaire economie en biomimiek. Hiermee wordt het belang aangetoond van vroeg in het ontwerpproces nadenken over de materiaalkeuze en de bijbehorende technieken zoals oppervlaktebehandelingen en verbindingen.

Experts van Sirris, gespecialiseerd in materialen en coatings zullen aanwezig zijn met een stand (nr. 105), waar u met uw vragen terechtkan of u zich kunt laten inspireren door verschillende toepassingsvoorbeelden. Bovendien verzorgt het Smart Coating Application Lab twee lezingen: 'De inzetbaarheid van coatings voor het wegwerken van oppervlakteruwheid in additive manufacturing' (door Patrick Cosemans) en 'Hoe een functionaliteit toevoegen aan uw oppervlak' (door Mark Swinnen).

Het volledige congresprogramma en de mogelijkheid om gratis aan te melden voor dit event vindt u hier.