Overslaan en naar de inhoud gaan

Wuyts optimaliseert en innoveert product, productie en bedrijf

Wuyts in Zandhoven is gespecialiseerd in de bewerking van materialen en heeft over de jaren heen een breed gamma aan eigen producten ontwikkeld voor zeer diverse markten, waaronder gevelbouw, straatmeubilair, buitenschrijnwerk, kogelvrije wanden en recent ook design-meubilair. Om de toenemende complexiteit in zijn aanbod aanpakken, wilde Wuyts product, productie en bedrijf innoveren en optimaliseren.

Inbreng van buitenaf

Om de toenemende complexiteit het hoofd te bieden, stelde Wuyts zich gaandeweg meer open voor invloeden en inbreng van buitenaf. Zo wordt er ook met Sirris samengewerkt in verschillende domeinen. Wuyts liet een materialenscan uitvoeren, nam deel aan een studie rond het smeltloos recycleren van aluminium spanen, er werden bezoeken binnen verbetertrajecten opgezet en de samenwerking met onderaannemers en partners werd uitgediept. De vergaarde kennis is ondertussen zichtbaar: de volledige fabriekshal werd herschikt, de flow in de productieprocessen verbeterd, planning en informatiedoorstroming werden vereenvoudigd en gedigitaliseerd, productiecellen worden opgezet met als doel (zelfsturende) teams op te leiden, meer natuurlijk licht werd binnen gebracht, … Dit resulteert ook in een aangenamere, lichtere en groenere werkomgeving.

Afvalverwerking

Ook op het vlak van duurzame productie werden stappen gezet met onder meer een veel selectievere afvalverwerking. De bijkomende kennis over de verwerkingsmethodes van de specifieke afvalstromen bracht potentieel tot optimalisatie en verbetering aan het licht. Hierbij worden de meest geschikte partners voor afvalophaling en -verwerking geselecteerd, zodat elke partner zich kan toeleggen op zijn kerncompetenties. Waar mogelijk worden de kringlopen gesloten. Het bedrijf leerde dat open staan voor invloeden en ideeën van buiten de organisatie helpt. Het stimuleert tot het schrijven van een eigen verhaal, om zo de toekomst te helpen waarmaken. Op vele vlakken geldt dat evolutie alleen mogelijk wordt door interacties en samenwerkingen.