Overslaan en naar de inhoud gaan

VLUX ontwikkelt en produceert nieuwe buitenverlichtingsarmatuur

VLUX, met vestigingen in Landen en Engis, produceert verlichtingsapparatuur. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn weersbestendige lineaire verlichtingsarmaturen voor industriële toepassingen. Om zijn producten te vervaardigen, maakt VLUX gebruik van verschillende technieken, waaronder spuitgieten, extrusie, thermoforming en vormpersen. Ook voor de assemblage en de elektriciteitsvoorzieningen staat het in, om zo tot verkoopklare eindproducten te komen.

 

Het aanbod voor buitenverlichting is zeer uitgebreid. Recent kwam daar nog een nieuwe aanwinst bij: de ELX, een nieuw type IP65-armatuur (stof- en sproeidicht). Het gaat om een waterdicht lineair led-toestel. Dit nieuwe verlichtingstoestel werd ontwikkeld in samenwerking met de Product Development Hub van Sirris. Samen met het bedrijf werden de specificaties vastgelegd en brainstormsessies gehouden. VLUX kreeg ook technologisch advies om zelf tot oplossingen te komen.

 

De buitenkant van het toestel bestaat volledig uit kunststof. Het lichaam wordt vervaardigd via extrusie, de eindkappen via spuitgieten. Daarna worden de eindkappen verlijmd op het extrusieprofiel. De nieuwe ELX-buitenverlichtingsarmatuur werd officieel voorgesteld op de vakbeurs Light + Building 2018.