Overslaan en naar de inhoud gaan

M-Design Production halveert levertijden en verdubbelt omzet dankzij QRM

Kwalitatief hoogstaande producten uit plaatmateriaal maken kon M-Design Production al als de besten, de leveringen plannen of voorspellen bleek soms een uitdaging. Daarom besloot het bedrijf de productieafdeling en in uitbreiding het volledige bedrijf anders aan te pakken.

 

M-design Production in Zedelgem is gespecialiseerd in lasersnijden en plooien van plaatwerk en in laswerken in metaal. De kmo levert hoogstaande producten op maat. Het vertrekpunt van elk product is plaatmateriaal dat steeds op voorraad is. Verspilling wordt tot een minimum beperkt om de scherpste prijzen te kunnen garanderen. Efficiëntie en doorlooptijd worden in elke stap van de productie gemaximaliseerd, ontwerpen op elk moment verfijnd.

 

Er bleek nog ruimte voor verbetering van de productie: vooral de levertermijnen en de voorspelbaarheid ervan durfden al eens een uitdaging zijn. M-Design Production ging op zoek naar een manier om de levertermijnen te optimaliseren en kwam zo bij Sirris terecht.

QRM in productie en op kantoor

Door een van de Masterclasses rond QRM te volgen leerde zaakvoerder Jan Pauwels QRM (quick response manufacturing) beter kennen. Hij volgde vervolgens de opleiding tot QRM Alpha Specialist. Zo kwamen de veranderingen in het bedrijf in een stroomversnelling terecht. M-Design Production ging voluit voor de implementatie van QRM in productie, en met resultaat. Daarnaast werd ook een Q-ROC gestart op kantoorniveau, waarbij een groep apart werd gezet en zo tot directe communicatie onderling aangezet.

 

Met slechts enkele ingrepen binnen de QRM-filosofie kon M-Design al op enkele maanden tijd een omzetstijging van meer dan 50 procent realiseren met hetzelfde aantal werknemers. De opvolging van orders is nu strikt en transparant, de levertermijnen zijn voorspelbaar geworden, zelfs voor grote leveringen.

 

Deze resultaten zijn een opsteker om verder te doen. Zelfs een verdubbeling van de omzet met hetzelfde aantal mensen moet mogelijk zijn. Zo ook een halvering van de levertermijn.