Overslaan en naar de inhoud gaan

Garsy boost productiecapaciteit met 40 procent dankzij QRM en investering in machinepark

De dynamische kmo Garsy in het Kempense Malle produceert metaalstructuren voor planten in de publieke ruimte, voornamelijk op maat. Het heeft hiervoor enkele machines in eigen huis ter beschikking, maar hangt voor de nabewerkingen af van toeleveranciers. Groeien en blijven tijdig of sneller leveren vormden een belangrijke uitdaging voor de toekomst en het bedrijf wilde die zo snel mogelijk aanpakken.

 

Daarom wilde de onderneming de productie en ondersteunende processen optimaliseren. Naast een doorlooptijdverkorting voor het volledige proces, wilde Garsy nagaan waar er potentieel tot verbetering was in de productie en ondersteunende processen. De doorlooptijd verkorten alleen was immers moeilijk realiseerbaar door de afhankelijkheid van externen.

Implementatie van QRM

Het bedrijf deed een beroep op Sirris en kwam zo uit bij QRM. De experts van Sirris voerden een analyse van de bestaande situatie uit voor de voornaamste producten binnen het gamma, waarvan een deel maatwerk. In overwegen genomen werden een aangepaste lay-out, groepering van bewerkingen op de werkvloer, het creëren van reservecapaciteit en flexibele productiekrachten om het productieproces optimaler en soepeler te laten verlopen. Garsy besloot bovendien de QRM-methode te ondersteunen met specifieke planningssoftware. Door de verkorte doorlooptijden worden ook kortere levertermijnen haalbaar.

Forse investering in machinepark

Naast de uitrol van een QRM-traject werd bij de analyse specifiek gekeken naar het reduceren van de doorlooptijden via investeringen in plaatbewerkingsmachines en CAD/CAM. De nood om in nieuwe plaatbewerkingsmachines te investeren en voornamelijk de producten op maat in eigen huis te produceren drong zich op. Sirris begeleidde het bedrijf bij de keuze van de meest geschikte machine voor zijn producten en productie.

 

In de loop van 2017 kon Garsy alvast een reductie in de doorlooptijd optekenen van ca. 30 procent. De doorlooptijdverkorting bleef enigszins beperkt, omdat tegelijk een omzetstijging van 52 procent gerealiseerd werd. Daarnaast steeg de productiecapaciteit met zo'n 40 procent, bedraagt dankzij de ingrepen het huidige percentage productieorders on-time 96 procent en zijn er nu ook geen wezenlijke verschillen meer in stiptheid van leveringen tussen standaard orders en de onverwachte, dringende orders.