Overslaan en naar de inhoud gaan

Cleanroompakken uit één stuk

Scaldis heeft een cleanroompak met ingewerkt masker ontwikkeld om het aantal nodige handelingen bij de aankleedprocedure fors te verminderen en de risico's op besmetting tot een minimum te beperken. Sirris sont het bedrijf bij deze ontwikkeling bij. 

 

Het familiebedrijf Scaldis in Péruwelz is al meer dan 25 actief in het ontsmetten van cleanroomkleding. Enige tijd terug ontwikkelde het een gloednieuw gebruiksklaar product en een aankleedsysteem om cleanrooms binnen te stappen met een minimaal risico op besmetting.

 

Met het plooisysteem en de aankleedprocedure BeMicron volgen de handelingen van de operator elkaar automatisch en snel op zonder de buitenkant van de outfit aan te raken en zonder procedurefout.

 

Om zijn aanbod uit te breiden en in dezelfde geest van makkelijke aankleedprocedure te blijven, heeft het bedrijf nu een masker van het type 'skibril' in de beschermkleding ingewerkt. Dit vermindert niet alleen het aantal handelingen van de aankleedprocedure, maar ook de risico’s op besmetting.

 

Sirris heeft het bedrijf bij deze ontwikkeling bijgestaan.

 

In een eerste fase werden het bestek en de technische specificaties vastgelegd. Zo diende het materiaal voor het masker verschillende sterilisatietypes te verdragen. Het masker moest in de kleding kunnen worden genaaid, terwijl het vizier bij het schoonmaken van het textiel makkelijk te (de)monteren diende te blijven. Het diende ook de normen inzake medische ventilatie (indirecte openingen, enz.) na te leven. En tot slot mocht de kostprijs een door de markt aanvaardbaar prijsniveau niet overschrijden.

 

De tweede fase bestond erin het eigenlijke masker te ontwerpen, met de verwezenlijking van prototypes om de ontwerphypotheses te valideren, en opeenvolgende iteraties om tot een goed resultaat te komen.

 

Daarna werd een proefserie van tien maskers geproduceerd om de keuze van de materialen en de kosten te valideren, en het product in de praktijk te testen.

 

 

Het bedrijf is vandaag klaar om zijn uitvinding op de markt te brengen.