Referenties

Wie kan beter uitleggen wat Sirris voor u kan doen, dan de lidbedrijven zelf? Hier vindt u enkele sprekende praktijkvoorbeelden uit de verschillende domeinen, van wat u van ons kan verwachten.

Bij Brouwerij St. Bernardus blijft de groeiende internationale populariteit van speciale bieren niet onopgemerkt, waardoor de huidige manier van werken zijn grenzen stilaan bereikt. Daarom wilde de brouwerij haar (productie-)processen optimaliseren. In de verpakkingsafdeling dacht men aan een reductie van het aantal manuele processen, omwille van ergonomie en personeelsbezetting.

Sirris optimaliseert het intelligente serre concept van PlantHive met het oog op de serieproductie ervan.

Al 60 jaar produceert Paumelles Liégeoises een ruime waaier aan metalen scharnieren, vaak in beperkte series. Het bedrijf heeft aan Sirris gevraagd zijn productieprocessen en hun sturing onder de loep te nemen. Streefdoel: een manier vinden om nog altijd binnen 48 u aan de klanten te leveren, mét beperking van de voorraden die voor het bedrijf verlieslatend waren.

Sky Man International uit Boom gaat voor continue verbetering, van zijn producten, maar ook van zijn productieorganisatie en orderafhandeling. Daarom introduceerde het QRM in productie en in de kantoren. Dankzij de nieuwe samenwerkingsvorm in teams worden de doorlooptijden nog korter en kende de interne werking een verbetering.

Emmanuel Fraeye uit Ardooie ontwerpt, bouwt en plaatst keukens en interieurs op maat. Om elk project tijdig en zonder kwaliteitsverlies te kunnen realiseren, stroomlijnde het bedrijf samen met Sirris zijn bedrijfsprocessen.

Jetonproducent B-Token uit Retie groeide explosief de voorbije jaren. De productie kon steeds moeilijker volgen, waardoor de tijdige levering soms in het gedrang kwam. Sirris-experts onderzochten waar het capaciteitsprobleem zich precies situeerde en tekenden, samen met B-token, een nieuwe productieflow uit.

De Zwevegemse buisbewerker Fomeco zoekt continu naar manieren om zijn productieproces te optimaliseren. Het bedrijf vroeg zich af of bepaalde stappen – die sinds vanouds manueel werden uitgevoerd – in aanmerking kwamen voor automatisatie. Sirris hield de flow tegen het licht en onderzocht via een testopstelling of een lichtgewichtrobot het aanbrengen van markeringen kan overnemen.

Sinds 1978 ontwerpt en bouwt DiBO in Arendonk (Antwerpen) een waaier aan koud- en warmwaterhogedrukreinigers: van draagbare toestellen tot trailers en grote installaties. Dat doet het van oorsprong Nederlandse bedrijf ook op maat en voor diverse sectoren, van de scheepvaart over industriële reiniging tot gevelreiniging. Na een audit van Plan&Co, het innovatieproject voor kmo’s van Sirris, startte DiBO in 2015 met een nieuw optimalisatietraject. De initiële focus? De doorlooptijd van een welbepaalde trailerassemblagelijn onder handen nemen.

Panimpex ontwerpt en produceert manometers. De complexiteit van de diverse orderstromen vergde een bijsturing van de aansturingswijze van de productie, om met minder inspanningen de productie te kunnen beheren

Het Luikse Paumelles Liégeoises maakt een brede waaier aan metalen scharnieren in relatief kleine series. Daarvoor rekent het op een veelheid van oudere traditionele automaten. Om te blijven innoveren, wou Paumelles pistes naar automatisering onderzoeken. Het bedrijf koos voor de expertise van Sirris om het innovatieproces te begeleiden.

Pagina's

Neem contact met