Interesse in deelname aan project rond slimmere productiesystemen?

De afdeling M-Group van de KU Leuven (Campus Brugge) zal een nieuw project opstarten om kmo's te helpen stappen te zetten richting slimmere productiesystemen. Bedrijven kunnen binnen dit kader praktische ervaringen opdoen in de inzet van machine-learning-technieken in een productieomgeving. Interesse? Laat het ons weten!

Het doel van dit TETRA-project (TEchnologie TRAnsfer) is om bedrijfsleiders, productiemanagers, operatoren, werkvoorbereiders, … te leren hoe ze bruikbare informatie uit hun processen kunnen halen en deze vertalen naar praktische kennis. Vanuit de afdeling Precision Manufacturing van Sirris zal er deelgenomen worden rond voornamelijk disseminatie van de resultaten en om de industriële noden zo goed als mogelijk mee te vertalen.

Bedrijven kunnen in dit project praktische ervaringen opdoen om machine-learning-technieken in een productieomgeving in te zetten. De focus in dit project ligt op de aansturing en planning van productiesystemen (meerdere productiemachines in een keten) die vandaag voornamelijk van bovenaf en/of individueel worden aangestuurd.

De doelgroep bestaat uit bedrijven die geen of weinig kennis hebben van dit onderwerp. Dit project geldt als een eerste kennismaking. De aanpak in dit project kan voor de bedrijven leiden tot een efficiëntere aanpak van middelen en machines, een snellere detectie van fouten, minder uitval van de productie en doorlooptijdverkorting door een intelligentere planning.

Voor dit project wordt een gebruikersgroep gevormd, bedrijven die dit project van dichtbij opvolgen, feedback geven en als eerste doelgroep leren van de resultaten. Deze bedrijven kunnen meewerken aan de hand van een case, waardoor ze een eigen praktisch probleem behandeld zien worden.

Interesse om deel te nemen of vragen over dit project? Neem snel contact op met Tom Jacobs (tom.jacobs@sirris.be, 0498 91 93 78) of Matthias Deryck (matthias.deryck@kuleuven.be, 0474 08 85 64) voor de modaliteiten.
De deadline om dit project in te dienen is 11 februari.