Proeftuin Digital Servitisation - Geld verdienen met digitale diensten, verbonden aan uw fysieke producten

De wereld van goederen bouwen verandert in een wereld van digitale diensten bouwen die verbonden zijn aan goederen. Producten op het terrein kunnen digitaal worden verbonden met de fabrikanten die ze hebben gemaakt, hun gebruikers en andere stakeholders in de hele waardeketen van het product. Dergelijke slimme, verbonden producten vertegenwoordigen in essentie een nieuw platform voor de levering van waarde. De fabrikant/integrator/operator is altijd op de hoogte van het gebruik van het product en deze informatie kan worden gebruikt om een nieuwe inkomstenstroom van de klant te creëren of de operationele kosten aanzienlijk te verlagen.

Innovatieve digitale diensten

Met digitale diensten kunt u gegevens over het gebruik van het product inzetten:
1. om uw product te verbeteren: de levensduur van een product verlengen door het aan te passen aan het gebruikers- en productgedrag, personalisatie, …
2. om de klantervaring te verbeteren: real-time en geautomatiseerde productconfiguratie; opleiding en ondersteuning, …
3. als basis voor nieuwe diensten: gegevens of verkregen inzichten verkopen aan derden, …
 
 

Technologie voor digitale servitisering

Vereiste technologische capaciteiten: introductie van connectiviteit in het product, verwerving van gegevensgestuurde inzichten uit de verzamelde productgebruikersgegevens, ontwikkeling van een digitale service, gebruikerservaring, … 
Transformatie van bedrijfs- en implementatiemodellen: om nieuwe inkomstenstromen mogelijk te maken (bijv. CAPEX vs. OPEX).
 

Aanbod

Inspiratie: wat is mogelijk? Wat doen anderen op dit gebied?
Bouwstenen voor digitale servitisatietechnologie: componenten waarmee efficiënt ‘proofs of concept’ gebouwd kunnen worden die dicht bij de feitelijke context van het bedrijf staan.
Hands-on sessies: diepgaande technologische discussies met bedrijven. 
Ondersteuning voor bedrijfsmodellen