Problemen verhelpen met OPIN


Op 17 juni vindt het webinar Ocean Power Innovation Network (OPIN) plaats. Volg dit webinar om meer te weten te komen over het Technology Assessment Process (TAP), de diensten aangeboden door de Collaboration Innovation Groups (CIG) en hoe u van deze gratis support gebruik kunt maken.

Het Ocean Power Innovation Network (OPIN) is een programma van € 2,6 miljoen, gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, om de groei van de Europese kmo’s in de sector van de oceaanenergie te versnellen. Lid worden van het netwerk is gratis en biedt volledige toegang tot een reeks diensten en advies op het vlak van technologische ontwikkeling. Dit webinar focust op twee diensten waarvan OPIN-leden kunnen genieten: de ondersteuning door CIG en TAP.

TAP & CIG

Het Technology Assessment Process (TAP) is een gestandaardiseerd raamwerk voor de evaluatie van nieuwe en opkomende technologieën en diensten in het domein van oceaanenergie. OPIN-experts kunnen met uw bedrijf samenwerken om een inzicht te verwerven in de belangrijkste onzekerheden en risico’s met betrekking tot de kosten en prestaties, met het oog op een goedkoper, sneller en meer gericht ontwikkelingstraject. Een TAP helpt u het traject doorheen het ontwikkelingsproces uit te stippelen, waarbij de mijlpalen voor de commercialisering en de toekomstige bronnen van ondersteuning worden geïdentificeerd.

Een Collaboration Innovation Group (CIG) is een kleine groep van kmo’s die vaak met onderzoeksinstanties en/of grote ondernemingen samenwerkt aan de oplossing van specifieke problemen die de implementatie van oceaanenergie hinderen en kansen bieden voor nieuwe producten of diensten. Momenteel leidt Sirris een CIG rond corrosiemonitoring. In samenspel met de bedrijfswereld werden inzichten in zowel de markt als de technologie verzameld, wat resulteerde in een aantal obstakels en kansen met betrekking tot corrosiemonitoring.

Webinar

Tijdens het webinar van 17 juni zal de ondersteuning door CIG en TAP worden toegelicht en zullen praktische voorbeelden worden gegeven van bedrijven die van deze support hebben gebruikgemaakt. Het event is toegankelijk voor OPIN-leden. Lid worden van OPIN gaat snel, is gratis en biedt toegang tot een internationaal netwerk van meer dan 400 leden en activiteiten die specifiek op offshore hernieuwbare energieën zijn toegespitst. Schrijf u hier in!

Tags: