Oplossingen voor beeldherkenning

Perficient Digital heeft een stevig onderbouwde studie gepubliceerd waarin vier grote systemen om afbeeldingen te herkennen en te rangschikken worden vergeleken. Google Vision voert de lijst aan. Je kunt een vergelijkende test met je eigen afbeeldingen uitvoeren.

Elke leverancier van beeldherkenningsoplossingen met functies van artificiële intelligentie heeft algoritmes, hulpmiddelen en gegevens nodig die exclusief van hem zijn. De resultaten zijn dus verschillend van die van zijn concurrenten. Hoe kun je weten welk systeem het meest doeltreffend is en met de grootste precisie en relevantie informatie in afbeeldingen kan identificeren?

Perficient Digital heeft een goed onderbouwde studie gepubliceerd waarin enkele grote systemen om beelden te herkennen en te rangschikken worden vergeleken met de inspanningen van een mens. In de studie worden de resultaten vergeleken van Google Vision, Azure Computer Vision van Microsoft, AWS Rekognition van Amazon en Watson van IBM. Adobe is niet in deze test opgenomen.

Voor de studie is gekeken naar de herkenning van 2 000 afbeeldingen in 4 categorieën: Grafisch, Landschappen, Personen en Producten.

Lees meer op Techniline.