Opleidingen in metalen, gegoten op maat van uw bedrijf

Heeft u nieuwe medewerkers die een basisondersteuning wensen op het vlak van metalen of hebben uw medewerkers een heropfrissing nodig rond metalen, hun eigenschappen en behandelingen? Dan zijn onze opleidingen op maat rond metalen voor u een geschikte oplossing!

De opleiding die Sirris rond metalen biedt, is laagdrempelig, zonder dat een grote voorkennis vereist is en steeds gericht naar de praktijk. In samenspraak met de deelnemende bedrijven bereiden we die thema’s voor, die specifiek per bedrijf interessant en nuttig kunnen zijn.

In het recente verleden werden live sessies of webinars georganiseerd voor diverse bedrijven, waaronder Stumabo, FAM en Atlas-Copco. Na de opleiding kunnen de cursisten vrijblijvend en op eigen initiatief een test met 'open boek' afleggen, om te zien in hoeverre zij de leerstof hebben geassimileerd. Er wordt nadien feedback gegeven door de betrokken docenten.

Thema’s die regelmatig aan bod komen, zijn:

  • Materiaalkeuze: gereedschapstaal, inoxsoorten, ...
  • Warmtebehandelingen: gloeien, harden en ontlaten, randharden, ...
  • Gieterijtechnieken: Fe-C-diagram, non-ferrometalen, gietmethoden, gietfouten, vormvulling, ...
  • Corrosie: soorten, preventie, ...
  • Metallografie: monstername en voorbereiding, interpretatie van structuren
  • Breukanalyse: soorten breuken, visuele controle, SEM-analyse, ...

De sessies worden gegeven in blokken van maximum 2 uur, met een korte pauze.

Voor elk van de thema’s kan vrijblijvend een offerte gemaakt worden, eventueel met subsidie door gebruik te maken van de voordelen van de kmo-portefeuille.

Interesse? Neem dan zeker contact op met ons op!