Ontdek de strategische opportuniteiten van intellectuele eigendomsrechten

Op 7 november organiseren de octrooicellen van WTCB, Centexbel, Sirris en Essenscia een halve informatiedag over de opportuniteiten geboden aan bedrijven via intellectuele eigendomsrechten.

In een volop veranderende wereld waarin niet-aflatende innovaties invloed hebben op zowel personen als op bedrijven en hun beheer is het onontbeerlijk aandacht te hebben voor intellectuele eigendomsrechten.

U hebt hier misschien vragen over:

  • Hoe neem je op het vlak van intellectuele eigendomsrechten een strategisch standpunt in?
  • In welke mate kan ik me laten inspireren door de wereld om me heen?
  • Welke financiële voordelen kan ik halen uit mijn innovaties?

De octrooicellen van WTCB, Centexbel, Sirris en Essencia organiseren een halve informatiedag (14u - 17u) over deze aspecten op 7 november 2019 in het experimenteel centrum van WTCB in Limelette.

De volgende experts zullen deze vragen aankaarten: Jan-Diederik Lindemans van Crowell & Moring, Simon Dewulf van PatentInspiration en David Verwilghen van Deloitte.

Jan-Diederik Lindemans (Crowell & Moring) is als advocaat al bijna 20 jaar gespecialiseerd in dossiers rond de bescherming van kennis en intellectuele eigendom. Met zijn ervaring geeft hij bedrijven raad over het belang van een defensief en/of offensief strategisch plan op het vlak van intellectuele eigendomsrechten.
In zijn presentatie zal Jan-Diederik de volgende aspecten aankaarten: Wat is de gepaste manier om uw ideeën te beschermen? Hoe kunt u uw ideeën het beste tot hun recht laten komen? Hoe kunt u een globale strategie uitwerken op het vlak van intellectuele eigendomsrechten?

Simon Dewulf wordt gezien als een van de meest inspirerende sprekers ter wereld voor wat 'ideeën uitwerken' betreft. Vanuit Australië werkt hij mee aan de ontwikkeling van 'PatentInspiration', een hulpmiddel waarmee bedrijven octrooien kunnen gebruiken om nieuwe ideeën uit te werken.
Met enkele concrete voorbeelden toont Simon u hoe u uw producten opnieuw kunt uitvinden.

David Verwilghen is Senior Manager van het team 'Global Investment & Innovation Incentive Services' bij Deloitte, met als een van de belangrijkste doelstellingen het raad geven aan bedrijven over de toepassing van fiscale stimuli rond onderzoek en ontwikkeling, innovatie en duurzame ontwikkeling.
Met zijn ervaring in het beheer van belastingaftrekken voor inkomsten uit innovatie bij zijn klanten en dankzij zijn uitgebreide contacten met de Rulingdienst van de FOD kan hij u tonen hoe u van deze fiscale voordelen kunt genieten.

Na de sessie kunt u met de sprekers van gedachten wisselen.

Het seminarie is gratis maar inschrijven is verplicht via de rubriek Agenda op de website www.cstc.be.

Seminarie georganiseerd met de steun van :