Online workshop proeftuin ConstructionSiteVision rond AR

De digitale transformatie van de bouwsector is in volle gang, waardoor de manier waarop we gebouwen bedenken en realiseren onderhevig is aan een fundamentele verandering. Sirris draagt samen met het WTCB en Howest bij aan deze evolutie met de proeftuin 'ConstructionSiteVision'. In dit kader organiseren we op 12 november een online workshop rond toepassingen met augmented reality in een bouwomgeving.

Met de toepassing van BIM (building information modelling) is er voor elk bouwproject een (3D-) gebouwmodel beschikbaar. Virtual reality (VR) en augmented reality (AR) bieden tal van opportuniteiten om door de visualisatie van het gebouwmodel productiever te werken tijdens de verschillende fasen van het bouwproces - ontwerp, voorbereiding, uitvoering en gebruik.
Het WTCB, Howest en Sirris (via het applicatielab voor Smart and Digital Factory) brengen met de proeftuin 'ConstructionSiteVision' technologieleveranciers, bouwbedrijven en andere bouwpartners met elkaar in contact, om zo elkaar te versterken en de ontwikkelingen op het gebied van XR-technologie voor de bouwsector versnellen. Er wordt gewerkt rond drie technologieën: VR, AR en MR (mixed reality). De proeftuin heeft als doelstelling concrete XR-demonstratoren te realiseren voor verschillende bouwberoepen.

In deze context worden regelmatig workshops georganiseerd, zowel voor bouwbedrijven als softwareontwikkelaars. De volgende workshop van de proeftuin ConstructionSiteVision vindt plaats op 12 november 2020 met als thema toepassingen met augmented reality in een bouwomgeving: indoor navigatie en visualisatie. Deze interactieve online workshop wordt georganiseerd in Microsoft Teams. Op het programma onder meer de case van bouwbedrijf Kulapro en introductie van indoor mapping-technieken, een presentatie rond technische implementatie en een getuigenis door Lecom HSE, gevolgd door een AR demo door WTCB. Daarna is er ruimte voor algemene vragen.

Inschrijven voor deze online workshop kunt u hier.