Online workshop proeftuin ConstructionSiteVision

De digitale transformatie van de bouwsector is in volle gang, waardoor de manier waarop we gebouwen bedenken en realiseren onderhevig is aan een fundamentele verandering. Het WTCB, Howest en Sirris dragen aan deze evolutie hun steentje bij met de proeftuin 'ConstructionSiteVision' en in dit kader organiseren we op 22 september een online workshop.

Met de toepassing van BIM (building information modelling) is er voor elk bouwproject een (3D-) gebouwmodel beschikbaar. Virtual reality (VR) en augmented reality (AR) bieden tal van opportuniteiten om door de visualisatie van het gebouwmodel productiever te werken tijdens de verschillende fasen van het bouwproces - ontwerp, voorbereiding, uitvoering en gebruik.

Het WTCB, Howest en Sirris (via het applicatielab voor Smart and Digital Factory) brengen met de proeftuin 'ConstructionSiteVision' technologieleveranciers, bouwbedrijven en andere bouwpartners met elkaar in contact, om zo elkaar te versterken en de ontwikkelingen op het gebied van XR-technologie voor de bouwsector versnellen. Er wordt gewerkt rond drie technologieën: VR, AR & MR (mixed reality). De proeftuin heeft als doelstelling concrete XR-demonstratoren te realiseren voor verschillende bouwberoepen.

In deze context worden regelmatig workshops georganiseerd, zowel voor bouwbedrijven als softwareontwikkelaars. De volgende workshop van de proeftuin ConstructionSiteVision zal plaatsvinden op 22 september 2020. Deze interactieve online workshop wordt georganiseerd in Microsoft Teams. Op het programma onder meer de case van bouwbedrijf Furnibo, gepresenteerd door Howest: Idee van VR-configurator voor klantenbegeleiding gelinkt aan een database. Daarna volgt een discussie en brainstorming over de mogelijkheden van AR en VR in coronatijden.

Meer info over deze online workshop en de mogelijkheid tot inschrijving vindt u hier.