Nuttige info en tips in tijden van coronavirus

De huidige toestand door de Covid-19-pandemie brengt heel wat uitdagingen met zich mee en heeft al heel wat initiatieven doen ontstaan die erop inspelen, hulp en informatie bieden. Het is niet makkelijk alles te volgen. Daarom willen Sirris en Agoria u hierbij helpen.

Technologiefederatie Agoria heeft een overzicht in de vorm van een FAQ opgesteld, met veelgestelde vragen die men al ontvangen heeft vanuit de industrie over het coronavirus en de maatregelen door de overheid. Door deze te beantwoorden wil de organisatie alle bedrijven helpen in deze moeilijke tijden. De experts van Agoria volgen de situatie op de voet en werken de informatie continu bij.

Daarnaast heeft de federatie ook een meldpunt voor leden met financiële problemen ten gevolge van corona opgericht. De coronacrisis treft immers heel wat technologiebedrijven recht in het hart. Ondervindt of verwacht ook uw onderneming problemen van financiële aard ten gevolge van het coronavirus? Experts van Agoria staan paraat om u naar een oplossing te begeleiden.

Ook lancerde Agoria de reeks 'Helden van de economie'om bedrijven deze moeilijke tijden beter te laten doorkomen via het delen van 'best practices' met elkaar. Zo kunnen ondernemingen van elkaar leren de coronacrisis het hoofd te bieden. Aan de hand van korte videoboodschappen en blogs laat de federatie de bedrijfsleiders zelf aan het woord. De filmpjes worden op de website van Agoria gebundeld en verspreid op sociale media.

Oproep: ook u kunt helpen met zo'n videoboodschap!

Concreet gaat het om een inspirerende videoboodschap van 1 à 2 minuten, waarin u vertelt hoe u operationeel bent gebleven of hoe u van plan bent opnieuw aan de slag te gaan.

Deel uw verhaal vandaag nog en inspireer er anderen mee!

Neem de videoboodschap op via uw laptop:

  1. Ga naar: https://webcamera.io/
  2. Start recording
  3. Stop recording
  4. Save om te downloaden
  5. Verzenden via https://wetransfer.com/ naar marie-france.rousseau@sirris.be

Tips voor een kwalitatieve boodschap:

  • Videoboodschap van max. 2 minuten. De video wordt niet geknipt.
  • Positioneer uzelf in het midden van het beeld, zorg voor de juiste belichting en kijk richting camera.
  • Vertel kort en to-the-point over uw ervaringen, hoe u vecht tegen de crisis. Deel vooral uw tips met andere bedrijven.

Heeft u specifieke vragen? En u weet niet waar u terecht kunt? Aarzel niet om contact op te nemen, we staan klaar om u verder te helpen!