Non-ferro gietlegeringen - module 2 in cursus gieterijtechnologie gaat van start

Sirris organiseert op vraag van de gieterijen en hun afnemers een cursus gieterijtechnologie. De opleiding reikt u diepgaande en praktische kennis aan over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De tweede module, die uit vier sessies bestaat, gaat in op non-ferro gietlegeringen.  

De maakindustrie maakt zich klaar voor morgen, de gieterijsector blijft niet achter. Gegoten producten blijven immers een belangrijke basis voor heel wat eindproducten. Daarom verleent Sirris steun aan deze sector en zijn afnemers. Dit via allerlei initiatieven, waaronder een cursus gieterijtechnologie voor werknemers van gieterijen en hun afnemers.

 

In het tweede cursusdeel dat begin 2019 vast start gaat en uit vier sessies bestaat, wordt een overzicht gegeven van de gangbare gietlegeringen op basis van aluminium, magnesium en koper. Daarnaast worden de verschillende smeltbehandelingen die worden toegepast uitgelegd (bijv. ontgassen van aluminium, veredeling…) en worden gietfouten die typisch bij non-ferro-legeringen voorkomen besproken.

 

Naast een overzicht van de legeringen worden ook de verschillende giettechnieken die worden ingezet voor de productie van non-ferro gietstukken besproken. Volgende technieken komen onder andere aan bod: zandgieten, coquillegieten, hogedrukgieten, lagedrukgieten, lost foam, verloren was, squeeze casting, thixo-moulding. 

Wilt u deelnemen? Alle info over de cursus gieterijtechnologie vindt u in onze agenda!

Tags: