Nieuwe polymeermaterialen voor additive manufacturing op Formnext 2020

In tijden van een wereldwijde pandemie was Formnext Connect in 2020 voor de AM-gemeenschap het virtuele alternatief om zaken te doen en kennis uit te wisselen. Ook Sirris nam eraan deel. Hierna, een kort overzicht van het nieuws, de innovaties en de trends die we hebben gespot.

Omwille van de stijgende COVID-19-besmettingen wereldwijd en de bijbehorende reisbeperkingen had de organisator Mesago Messe Frankfurt GmbH besloten om Formnext 2020 enkel virtueel te laten doorgaan als 'Formnext Connect'. Van 10 tot 12 november 2020 maakte dit virtuele alternatief zijn reputatie van internationale, digitale hub van de AM-sector helemaal waar.

Formnext Connect trok 203 exposanten die samen 1412 producten voorstelden. 8541 actieve deelnemers uit meer dan 100 landen maakten gretig gebruik van de intelligente en moderne matchmaking-functie. De 221 lezingen en presentaties van het hoogstaande programma van events en sessies werden door 45.0000 kijkers gevolgd. Experts uit de hele wereld bespraken er in verschillende webinars en gespreksronden de actuele en toekomstige trends, ontwikkelingen en toepassingen.

Tijdens de COVID-19-crisis toonde de sector van de additieve productie duidelijk het potentieel van een flexibele, gediversifieerde en gedecentraliseerde productie aan. AM zal ongetwijfeld een van de toonaangevende technologieën zijn om uit de recessie te herrijzen. AM zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten, in het ontwerp van veerkrachtige toeleveringsketens en in de uitwerking van duurzame businessmodellen.

Enkele nieuwigheden die onze Sirris-experts tijdens het event hebben gespot vindt u op Techniline.