Nieuwe lichting QRM Silver-specialisten

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat. Op 18 oktober kon nog een groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. De officiële uitreiking vond zoals gewoonlijk plaats bij een van de deelnemers: we waren te gast bij Motoren Francoys, een afdeling van de Rotating Company in Melle die gespecialiseerd is in revisie, servicing en verkoop van elektrische aandrijvingen.

In het voorjaar van 2021 behaalden negen cursisten uit de opleiding in Zwijnaarde hun QRM Silver-certificaat. Deze certificaten werden uitgereikt bij Motoren Francoys, dat deel uitmaakt van de Rotating Company en gespecialiseerd is in producten en diensten op elektrische aandrijvingen. Het bedrijf met klanten in voornamelijk België en Noord-Frankrijk onderscheidt zich door zijn betrouwbaarheid en korte levertermijnen, waarvoor het kan terugvallen op een grote voorraad aan onderdelen, uitgebreid machinepark en gespecialiseerde werknemers. Telkens kwaliteitsvolle oplossingen bieden met zeer korte doorlooptermijnen op maat van de klanten is een hele uitdaging, waarvoor het bedrijf een passende aanpak ontwikkelt.

Leerrijke namiddag

Het event startte met een voorstelling van het bedrijf en zijn activiteiten, waarna de manier van aanpakken verder werd uitgelegd tijdens een uitgebreide rondleiding door de verschillende ateliers. Na de rondleiding was het tijd voor een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die de belangrijkste uitdagingen overliep, waarop de Westerse industrie vandaag moet kunnen inspelen: in een snel veranderende wereld is er een toenemende vraag naar meer productvarianten op maat van de klanten, die snel geleverd moeten worden aan een concurrentiële prijs. Dit terwijl de loonkost hoog is in het Westen en de concurrentie met lagelonenlanden groot. Aan deze uitdagingen kan QRM tegemoet komen, omwille van kortere doorlooptijden die kunnen gerealiseerd worden, wat just-in-time in de fabricage van high-mix-low-volume-producten mogelijk maakt. Tijdens de uitgebreide Q&A-ronde kregen de deelnemers de gelegenheid vragen aan Rajan Suri te stellen over hun specifieke cases.

De namiddag werd traditioneel afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de aanwezige geslaagde cursisten in het bijzijn van Rajan Suri via het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Twee keer per jaar organiseert Sirris samen met het QRM Institute en de medewerking van Rajan Suri de opleiding tot QRM Silver-specialist, in Gent en in Diepenbeek. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Interesse? Hou zeker onze agenda in de gaten!