Reageer op advanced-manufacturing-call ESA, dien uw project in!

Heeft u als Belgische kmo een voorstel of idee voor een onderzoeksproject over het gebruik van advanced-manufacturing productietechnologieën om ruimtevaarttoepassingen te verbeteren of uit te breiden? Beantwoord dan de oproep van ESA om projecten, 'Assessing the use of Advanced Manufacturing to improve and expand space hardware capabilities'.

ESA en Sirris, coördinator voor deze ESA-call in België, organiseren een informatiesessie op 24 september. De sessie zal  om zo  de doelstellingen van het kader en over de stappen om een voorstel in te dienen behandelen.

De GSTP-activiteit (het ESA Support and Technology Programme) 'Assessing the use of Advanced Manufacturing to improve and expand space hardware capabilities' voorziet een kader waarin kmo's de mogelijkheid krijgen het gebruik van advanced manufacturing te benutten om zo hun bestaande producten te verbeteren en hun productgamma uit te breiden. Een sleutelaspect voor dit kader is dat de kmo's voordeel kunnen halen uit de ervaring en knowhow van een erkende onderzoeksorganisatie, dat de nodige ervaring in huis heeft met de toepassing van innovatieve oplossingen met advanced manufacturing in verschillende industriële settings.

Het budget voor een enkel project binnen deze activiteit loopt op tot 250.000 euro en elk project moet binnen 12 maanden afgewerkt worden.

Interesse om de infosessie bij te wonen? De sessie vindt plaats op 24 september, 10:30-13:00 in het BELPO-hoofdkwartier in Brussel. Registreren kan door een e-mail te zenden naar Svenja.Pestotnik@esa.int.

Meer informatie vindt u via hier.