Nabewerking van vezelversterkte kunststoffen

Vezelversterkte kunststoffen (composieten) zijn gegeerde materialen in de luchtvaart, omwille van hun licht gewicht in combinatie met hun hoge sterkte, stijfheid, taaiheid en lage densiteit. De samenstelling en de opbouw van de materialen zijn echter een uitdaging voor de bewerking ervan.

De inspanningen van de luchtvaartindustrie om de performantie van commerciële en militaire vliegtuigen te verbeteren drijven de ontwikkeling van verbeterde hoogperformante structurele materialen continu aan. Composietmaterialen spelen dan ook een grote rol in de huidige en toekomstige luchtvaartcomponenten. Deze materialen zijn vooral aantrekkelijk voor luchtvaarttoepassingen omwille van hun uitzonderlijke sterkte en stijfheid/dichtheidsverhouding en superieure fysische eigenschappen.

Lees meer op Techniline.

Dit Techniline-artikel is verschenen in het kader van Machining 4.0. Dit Interreg-project biedt kmo’s die meer willen leren over de toepassing van nieuwe technologieën (Industrie 4.0) in de verspanende industrie gratis toegang tot expertise en begeleiding van Europese kenniscentra, waaronder Sirris.