Mis het slotevent rond verbinden van multi-materialen niet!

Benieuwd wat u op 7 november mag verwachten? We blikken al even vooruit op de presentaties van het slotevent rond verbinden van verschillende materialen. Op het programma staat een brede waaier aan technologieën die onmiddellijk toepasbaar zijn in de bouwindustrie, de logistieke sector of bij productie van machines.

Thierry Soenen van Juno Industries stelt drie cases van schroefdraadverbinding voor: hijsogen en schroefdraadankers voor houten constructies, performante schroefdraadbevestiging in composieten trailers en een meccano-bevestigingssysteem voor composieten vrachtwagencontainers.

Ludo Govaerts van 3M brengt een case rond het gebruik van lijmen en tapes voor het duurzaam verlijmen van een composieten transportkist. Verder presenteert men ook nog een toepassing, waarbij 'clinchen' van gecoat metaal en polypropeen (PP) vervangen werd door een structurele lijm.

Alpha schetst de toepassingsmogelijkheden van ultrasoon lassen voor serieproducties. Ultrasoon lassen is een koud lasproces dat resulteert in een verbinding die precies, bijzonder sterk en uiterst betrouwbaar is. De machines worden dagelijks ingezet in de productie van sensoren, zonnecellen, elektronische onderdelen, batterijen, ...

Novatio beschikt over een volledig lijmsysteem voor de bevestiging van gevelpanelen uit allerlei materialen op zowel houten als aluminium draagconstructies.

Luc Persoons van Castolin Eutectic komt het soldeerproces toelichten. Het procedé is bekend voor elektronicatoepassingen, maar wordt ook toegepast om allerlei ongelijksoortige materialen met esthetisch uitzicht zonder nabewerking te verbinden.

Tot slot zal LCV de state of art in lasercladding toelichten. Deze technologie geeft kwalitatieve voordelen voor slijtvaste en corrosiebestendige toepassingen. Typische voorbeelden zijn het renoveren van stangen en assen, preventieve coatings van hydraulische cilinders of hoogwaardige coatings voor gereedschappen.

Wees er snel bij en schrijf u in!

Tags: