Methodologie in 6 stappen voor design for additive manufacturing

Als productietechnologie zorgt additive manufacturing (AM) voor ongekende mogelijkheden. Maar om het potentieel van AM optimaal te kunnen benutten, zullen productdesigners anders moeten nadenken en handelen. Hoe kunnen ze het designproces methodologisch aanpassen aan de specifieke vrijheden en beperkingen van AM? In een nieuw e-book geeft Sirris u een antwoord.

Traditioneel houden productontwerpers steeds rekening met de beperkingen van de productietechnologie. Bij AM zal deze traditionele manier van denken er echter voor zorgen dat de mogelijkheden niet optimaal benut worden. Ontwerpers moeten dus de switch maken van denken in extrusies, ‘sweeps’ en 'revolves' naar denken in geometrische vrijheid en complexiteit. Een aangepaste designmethodologie is daarbij essentieel.

Een algemene designmethodologie

In het gratis e-book ‘Design for additive manufacturing: a feasible methodology’ biedt Sirris een algemene designmethodologie voor AM in zes fasen aan:

  1. Vastleggen van de productspecificaties
  2. Genereren van ideeën en concepten
  3. Conceptreflectie en -selectie
  4. Optimalisatie
  5. Gedetailleerde uitwerking van het ontwerp
  6. Reflectie en vereisten

Deze aanpak is gebaseerd op het algemene ontwerpproces en houdt geen rekening met specifieke technologieën of materialen. Ze dient in de eerste plaats als inspiratie en aanvulling op de vertrouwde manier van werken binnen uw organisatie.

Schrijf u hier in en ontvang het e-book in uw mailbox.

Tags: