Ontdek alles over data innovation
Wilt u met data science en AI specifieke bedrijfsuitdagingen aanpakken, maar weet u niet goed waar te beginnen? Schrijf u dan in voor onze Mastercourse 'Data innovation beyond the hype'. Tijdens de cursus wordt u door de verschillende stappen in het data-analyseproces geleid en verwerft u interessante inzichten over hoe data science u kan helpen om specifieke doelen te bereiken. Ontdek onze webinars en reserveer nu uw plek.

Maak uw bedrijf toekomstbestendig. Begin vandaag.

De Mastercourse 'Data innovation beyond the hype' omvat praktische en sectorgerichte modules over datagedreven innovatie en AI. Door middel van intensieve webinars, opleidingen en workshops wordt tijdens de cursus dieper ingegaan op de noodzaak voor bedrijven om hun producten, diensten of technologie te innoveren aan de hand van data. 

Waarom deze Mastercourse volgen?

Het doel van deze Mastercourse is om uw bedrijf te helpen meer te doen met data. De cursus bestaat uit vier opleidingsmodules die telkens focussen op een andere stap in het data-innovatieproces. Daarnaast hebben we een reeks themaspecifieke modules en webinars ontwikkeld over de industriële toepassing van data science en AI. 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit

  • Module 1: The importance of data exploration and hypothesis building
  • Module 2: The power of data visualisation
  • Module 3: The art of feature engineering
  • Module 4: Choosing the right algorithm for the right task

Voor wie is deze Mastercourse bedoeld?

De Mastercourse 'Data innovation beyond the hype' is geschikt voor alle ondernemers die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van data- en AI-oplossingen en de opportuniteiten die ze kunnen bieden voor industriële bedrijven, waaronder kmo's. 

Productbedrijven
Ontdek best practices om uw productontwikkeling, prestaties en functionaliteit te verbeteren of extra diensten te ontwikkelen met behulp van data en AI.
Productiebedrijven
Innoveer uw bedrijf door de efficiëntie te verhogen, de kwaliteit te verbeteren en de planning van uw industriële productieprocessen te optimaliseren.
Dienstverleners

Automatiseer uw diensten en schaal ze op dankzij deskundig advies over data-innovatie, van haalbaarheidsstudies tot de uitvoering van een proof-of-concept.

Aankomend

Module 1: The importance of data exploration and hypothesis building

Een duidelijk beeld van de zakelijke opportuniteiten en een bibliotheek met intelligente algoritmen zijn niet voldoende om een datagedreven oplossing uit te werken. Een grondig inzicht in de kwaliteit van de beschikbare gegevens en de interessante informatie die erin vervat zit is net zo belangrijk om haalbare werkhypothesen te kunnen afleiden over de onderliggende mechanismen van het te onderzoeken probleem. In deze module worden verschillende benaderingen voor dergelijke dataverkenning besproken, met in het bijzonder aandacht voor numerieke en visuele technieken.

Wanneer? Volgende editie gepland in het voorjaar van 2023

                                                                                                                                                                                            

Module 2: The power of data visualisation

Datavisualisatie kan worden toegepast in verschillende fasen van een data-gedreven project. Het ondersteunt dataverkenning om eerste inzichten uit de data te halen, en maakt het mogelijk om deze inzichten aan gebruikers voor te stellen. De meest efficiënte methode voor datavisualisatie kiezen is echter niet vanzelfsprekend. Deze module wil een overzicht geven van de bestaande methodes voor datavisualisatie en de manier waarop ze zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet om belangrijke data-eigenschappen in de kijker te zetten, trends te benadrukken, verborgen patronen aan het licht te brengen, enz.

Wanneer? Volgende editie gepland in het voorjaar van 2023

                                                                                                                                                                                            

Module 3: The art of feature engineering

Om intelligente algoritmen in staat te stellen iets uit data te leren, moeten die data zo optimaal mogelijk worden voorgesteld. Het proces dat data omvormt en enkel de meest relevante, onderscheidende eigenschappen bewaart, wordt 'feature engineering' genoemd. Het is misschien wel de belangrijkste stap in de data-science-workflow. Deze module wil een overzicht geven van de meest gebruikte methodes, de vaakst voorkomende valkuilen voor verschillende soorten data (sensorgegevens, locatiegegevens ...) en probleemstellingen (voorspelling, profilering, ...).

Wanneer? Volgende editie gepland in het voorjaar van 2023

                                                                                                                                                                                            

Module 4: Choosing the right algorithm for the right task

Deze module wil de deelnemers laten kennismaken met de belangrijkste data-science-taken (classificatie, clustering, regressie, ...) en een overzicht geven van de meest gebruikte algoritmen en technieken om elk van deze taken op te lossen.

Wanneer? Volgende editie gepland in het voorjaar van 2023

Eerst even kennismaken?
Neem deel aan onze interactieve webinar!

Webinar: Understanding what artificial intelligence (AI) is about

De toepassing van AI zit in de lift, maar het potentieel ervan wordt nog niet ten volle benut. In dit inleidende webinar verkennen we het potentieel van AI en overlopen we de verschillende stappen van een AI-project; we focussen hierbij op de zaken waarop moet worden gelet om het project te doen slagen. Ook de ethische, privacy- en veiligheidsaspecten komen aan bod.

Wanneer? 29 September 2022, 10:00 - 12:30 (Gent)

 

 

Wilt u uw kennis uitdiepen?
Schrijf u in voor onze focusmodules!

Focus module: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Het doel van deze module is de deelnemers een beter inzicht te verschaffen in het type van problemen dat met deze technieken kan worden aangepakt. We illustreren dit aan de hand van concrete voorbeelden uit diverse domeinen. 

Wanneer? Volgende editie gepland in het voorjaar van 2023

                                                                                                                                                                                            


Focus module: How to leverage data to reliably benchmark asset performance?

Door gelijkwaardige assets onderling te vergelijken, kan men de fysieke prestaties en kenmerken ervan beter onderscheiden. Bedrijven die de mogelijkheden van data-analyse ten volle willen benutten, verwerven beter bruikbare inzichten en kunnen de operationele efficiëntie fors verbeteren. In dit webinar bekijken we hoe we data kunnen inzetten om de prestaties van assets betrouwbaar te benchmarken.

Wanneer? Volgende editie gepland in het voorjaar van 2023

Opleiding op locatie

Op aanvraag kunnen we de verschillende sessies ook bij u in het bedrijf geven en de inhoud afstemmen op uw specifieke data-uitdagingen. Daarnaast kunnen we een intensief opleidingsprogramma voor een van uw collega's die zich bezighoudt met uw specifieke data-uitdagingen. Hebt u interesse in een van deze alternatieve opleidingsformules? 

Prijzen en kortingen
Sessies Prijs
Mastercourse-modules * 575 €
Introductie webinar ** 275 €
Focusmodules ** 275 €
Focusmodule 'The industrial relevance of advanced AI/ML methods' * 575 €

  • Alle sessies worden in het Engels gegeven.
  • Een hardcopy van de syllabus is inbegrepen in de deelnameprijs. Indien de sessie als webinar wordt georganiseerd, krijgt u na de sessie toegang tot een digitale versie van de dia's.
*  Dankzij de steun van Vlaio (Industriepartnerschap) betalen bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, slechts € 575 wanneer ze minstens 2 modules (1 module = 2 sessies) boeken en volgen van de Mastercourse-modules en de focusmodule 'The industrial relevance of advanced AI/ML methods'. Indien u slechts 1 module wenst te volgen, kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Beide steunmaatregelen kunnen niet gecombineerd worden.
** Deelnemers aan de introductiewebinar en focusmodules kunnen alleen gebruikmaken van de kmo-portefeuille, met uitzondering van de focusmodule 'The industrial relevance of advanced AI/ML methods'. 
KMO-portefeuille 

Vlaamse kmo's kunnen gebruikmaken van de kmo-portefeuille. De kmo-portefeuille moet ten laatste 14 dagen na afloop van de cursus worden aangevraagd (erkenningsnummer Sirris: DV.O105154). Anders wordt uw aanvraag geweigerd. Voor meer informatie over de kmo-portefeuille kunt u terecht op kmo-portefeuille.be of kunt u contact met ons opnemen via projectaccounting@sirris.be.

General terms and conditions 

De betaling van de inschrijvingsprijs voor dit evenement of deze opleiding is onderworpen aan de algemene voorwaarden van Sirris. Facturen dienen uiterlijk 30 dagen na factuurdatum betaald te worden, btw inbegrepen. 

Annuleringen dienen via e-mail te worden gemeld (inschrijven@sirris.be). U kunt gratis annuleren tot 3 werkdagen vóór het evenement. Na die termijn of bij afwezigheid wordt de volledige prijs aangerekend. Het is mogelijk de ingeschreven persoon te laten vervangen door een collega, mits dat vooraf gemeld wordt. We geven uw plek graag door.

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden op https://www.sirris.be/nl/algemene-voorwaarden-sirris.

 

Meer informatie?

Wenst u een van onze experten te spreken? Of wilt u graag meer informatie over onze activiteiten? Neem contact met ons op! Caroline Mair, onze Customer Relationship & Project Management Officer, helpt u met veel plezier verder.