‘Make Innovation Real’ tijdens Innova Flanders 2022

Een driedaags congres dat focust op innovatie in al zijn aspecten met (inter)nationale keynote sprekers, break-out sessies voor een programma op maat, een Training Day en nog veel meer? Dat is Innova Flanders 2022 in een notendop, het eerste Europese congres van zijn soort.

Op 9 maart strijkt de eerste Europese editie van Innova neer in Gent, tot 11 maart 2022. Na edities in onder meer Colombia en de Verenigde Staten werd België geselecteerd als nieuwe uitvalsbasis. Geen wonder, want jarenlange inzet van kennisinstellingen, bedrijven én overheden leverden België een plaats op als ‘innovatieleider’ binnen de EU.

Make innovation real?

Organisator Hitendra Patel van GIMInstitute: “Organisaties willen en moeten innoveren, maar hoe ze dit concreet aanpakken, is voor velen nog een vraagteken. Tijdens Innova Flanders 2022 willen we de deelnemers laten kennismaken met disruptive trends die hun business naar een hoger niveau tillen. Bovendien zullen ze van diverse (inter)nationale innovatie-experts concreet leren welke aanpak zij hanteren in de race naar strategische groei. Het gaat écht om resultaten tijdens Innova Flanders 2022!”

Uitgebreid programma

Het aanbod van dit driedaagse congres is uitzonderlijk:

  • 15 (inter)nationale keynote-sprekers die elk vanuit hun eigen expertise hun visie delen over zes cross-industry topics: digitale transformatie, robotica, gezondheidszorg, onderwijs, duurzaamheid en tewerkstelling in de 21ste eeuw. 
    Enkele van de sprekers: David De Schutter (Global VP of Innovation & Technology Development bij AB InBev), Omar Hatamleh (Global Innovation & Transformation Expert van NASA) en Joyce & Raissa De Haas (Founders van Double Dutch).
  • Meer dan 25 break-out-sessies waarmee deelnemers hun persoonlijk programma kunnen samenstellen, verdeeld over vier thema’s: ‘Innovation Management’, ‘Open Innovation’, ‘Ecosystem Innovation’ en ‘Social Innovation’. 
    Slechts enkele van de topics die aan bod komen: ‘Small Business Innovation’, ‘Making Innovation Real In Healthcare’, ‘How To Expand Your Business to International Markets’ en ‘The Human Intelligence of Innovation’.
  • Een Training Day door GIMInstitute en IXL Center, om het certificaat van Certified Innovation Professional (level 1 & 2) of Certified Innovation Manager (level 3) te behalen. 
  • En nog veel meer, zoals de Global Innovation Olympics, exclusieve bedrijfsbezoeken, …

Samen sterk

"Als bedrijven innoveren en er zo in slagen om voorsprong te nemen op hun concurrenten, is dat heel vaak het resultaat van samenwerking met complementaire partners. Samen sterk: dat is een aanpak die we bij Sirris en Agoria heel sterk aanmoedigen en trouwens ook in onze eigen werking verankerd hebben. Voor bedrijven die dezelfde visie met ons delen, zijn events zoals Innova Flanders eigenlijk onmisbaar: je kan er ideeën opdoen, trends opsnuiven, experts aanhoren over thema's die ook in jouw business belangrijk zijn of zullen worden en, niet te vergeten… je legt er gegarandeerd contacten voor mogelijke samenwerkingsverbanden. Het hele ecosysteem is er immers aanwezig: multinationals, kmo's, startups, maar ook overheden en vertegenwoordigers uit de academische en de onderzoekswereld. Een kans die we het voorbije anderhalf jaar, met dank aan corona, veel te weinig gehad hebben" aldus Brecht de Roo, Manager Sustainability bij Agoria en Ben Vandeputte, Regional Director Flanders van Sirris

Kom alles te weten op www.innova-flanders.com

Tags: