Magnetische legering geprint uit niet-magnetische poeders

Uit recent onderzoek blijkt dat het met additive manufacturing (AM) mogelijk is zacht-magnetische materialen te printen met niet-magnetische poeders. De magnetische eigenschappen kunnen bovendien aangepast worden tijdens het in-situ productieproces. Deze bevinding schept nieuwe vooruitzichten voor het printen van magnetische legeringen.

Met additive manufacturing (AM) kunnen onderdelen met complexe geometrieën worden geprint die niet mogelijk of te duur zijn om met standaard technologieën zoals gieten, walsen of persen geproduceerd te worden. Daarnaast kunnen met AM ook gradiëntmaterialen worden verwezenlijkt, waardoor structuren met structurele en fysische eigenschappen gecreëerd kunnen worden die variëren afhankelijk van de plaats in het materiaal of product.

Met deze wetenschap in het achterhoofd zette een team van Russische onderzoekers van onder meer Scholtech een 3D-printer in om twee materialen tot een legering te versmelten, waarvan de samenstelling continu verandert van het ene deel van het proefstuk naar het andere, waardoor de legering gradiënt magnetische eigenschappen krijgt. Ondanks de niet-magnetische aard van de samengestelde materialen is de legering dus magnetisch.

Lees meer op Techniline.

Additive manufacturing (AM), beter bekend als 3D-printing, maakte de laatste jaren een opmars in de bedrijfswereld. AM vereenvoudigt namelijk de productie van complexe, materiaalefficiënte en lichtere onderdelen en optimaliseert flowtoepassingen. Bovendien is het design volledig af te stellen op uw technische noden. Bij Sirris vormen we de brug tussen technologie en industrie en begeleiden we iedereen die stappen wil zetten richting additive manufacturing: van haalbaarheidsstudie tot integratie van AM-technologie in uw productieomgeving. Interesse? Lees hier meer over wat we voor u kunnen doen!