Maatwerkbedrijf Mariasteen zet collaboratieve robots in

Cobots zijn één van de vele technologische hulpmiddelen die Mariasteen verkent om werknemers met beperkte inzetbaarheid jobkansen te bieden.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien verrassend dat maatwerkbedrijven inzetten op het gebruik van cobots, maar dat hoeft helemaal niet zo vreemd te zijn. Maatwerkbedrijven zijn toeleverancier aan de maakindustrie. Net zoals andere productiebedrijven worden zij geconfronteerd met opdrachten van korte duur. Dit leidt tot een hogere variatie op de productievloer, minder repetitief werk en een hogere complexiteit voor de werknemers.

Bovendien stellen maatwerkbedrijven voor de uitvoering van het werk personen te werk met een cognitieve of fysische beperking. Voor hen kan het inzetten van collaboratieve robots juist nog zinvoller zijn. Redenen zoals het ontbreken van fijne motoriek, een vaste hand, de functionaliteit van één hand of het kunnen gebruiken van een derde hand zorgden ervoor dat het West-Vlaamse Mariasteen bij de eersten in België was om cobots in te zetten ter ondersteuning van haar werknemers.

Mariasteen is pionier op het vlak van innovatie. Cobots zijn één van de vele technologische hulpmiddelen die Mariasteen verkent om werknemers met beperkte inzetbaarheid jobkansen te bieden in een context waarin de vraag naar werknemers met een bredere inzetbaarheid elke dag toeneemt.
 
Benieuwd hoe Mariasteen dit aanpakt en hoe Sirris hierbij ondersteunt? Kom op 25 oktober naar het event 'Creating Excellence Together' bij Mariasteen, over cobot en mens samen op de werkvloer. Voor meer details en om in te schrijven kunt u hier terecht.

Tags: