Maak uw product slim en geconnecteerd!

De producten van de toekomst zijn slim en geconnecteerd, om zo meer meerwaarde te kunnen bieden. Ontwikkelaars van fysieke producten blijven echter tal van vragen hebben over hoe dit aan te pakken. Hierop willen we dit najaar een antwoord bieden via een traject van vier sessies.

Wat is het potentieel van slimme geconnecteerde technologie en wat zal de impact ervan zijn op product en productontwikkeling? Hoe begin je eraan? Op deze en vele andere vragen zal het traject rond IoT, dat georganiseerd wordt in het kader van het project Innovatie-Maat en in samenwerking met het project Wat Slim! een antwoord bieden. Innovatie-maat richt zich tot Limburgse bedrijven.

Het traject bestaat uit een introductiesessie, gevolgd door drie thematische sessies, en zal vanaf 15 oktober, telkens in de namiddag, plaatsvinden in Diepenbeek.

Sessie 1 - Introductie: why, what and how of smart connected products (15/10)

Waarom zou u uw product slim en geconnecteerd maken? Wat is de waarde ervan? We bespreken de mogelijke features en diensten en de impact op uw aanbod en businessmodel. Daarnaast gaan we dieper in op wat een slim geconnecteerd product is en hoe te ontwikkelen. We introduceren de thematische sessies.

Sessies 2 - How to design services around your product? (22/10)

Aan bod komen strategieën voor IoT in de cloud: specifieke IoT-platformen, beschikbare cloud services of eigen server, wat de onderlinge verschillen zijn en hoe u hiermee kan omgaan. Verder komen aan bod: ontwikkelingsstrategieën voor cloud-software (iteratief, sprints, microservices, hoe futureproof software bouwen), bouwen vs. kopen (API-economie, wat je zelf moet bouwen en wat beschikbaar is op de markt), digital product management (hoe een roadmap opbouwen voor uw digitaal product).

Sessie 3 - How to exploit usage data to make your product smarter? (05/11)

In deze sessie hebben we het over wat data science is en welke innovatieopportuniteiten het te bieden heeft dankzij het gebruik van productiedata. We bekijken de industriële uitdagingen die kunnen aangepakt worden met data science en welke soort data en vaardigheden u nodig heeft om dit te verwezenlijken. Ten slotte komen ook de belangrijkste stappen in de data science workflow aan bod, om te komen tot een data-gedreven oplossing. Dit alles wordt geïllustreerd met cases van lopende data-innovatieprojecten in verschillende domeinen.

Sessie 4 - How to get data from the sensor to the cloud? (12/11)

We bekijken welke bouwstenen u nodig dit heeft en welke beschikbare technologieën het mogelijk maken data te creëren, verwerken en naar de cloud te brengen (sensing en lokale verwerking, connectiviteit, cloud). Daarnaast werpen we ook een blik op de uitdagingen in de ontwikkeling, industrialisatie en ondersteuning van een sensor-to-cloud-oplossing en hoe te starten (maken of kopen? wie doet wat?). Ook deze sessie zal rijkelijk doorspekt zijn met voorbeelden van concrete industriële cases.

Wilt u erbij zijn? Meer praktische info over dit traject vindt u in onze agenda!

Dit traject wordt georganiseerd in het kader van het project Innovatie-Maat, gesteund door EFRO en SALK en in samenwerking met het project Wat Slim!, beide met steun van VLAIO.

 

 

 

Tags: