Maak uw business futureproof in 4 sessies

Bouwstenen voor innovatie zijn de opkomende technologieën en digitale businessmodellen. Maar welke zijn deze technologieën, hoe kunnen ze succesvol worden ingezet en maken ze uw business 'futureproof'? Sirris heeft jarenlang de nodige ervaring opgebouwd en inzichten verworven, in de technologieën, de materie en met tal van bedrijven, om u hierbij te helpen. We maken u wegwijs in een complete training, bestaande uit vier sessies.

In onze Futureproof-sessies reiken we tips, cases, best practices en quick wins aan voor bedrijven die de eerste stappen willen zetten naar een 'futureproof business'. In functie van uw business bekijken we samen welke specifieke opportuniteit het digitale tijdperk u te bieden heeft.

Download de brochure met alle informatie over de Futureproof-sessies.

Voor deze sessies kunnen we bogen op:

  • Best practices: de Europese scale-up database van Sirris, met meer dan 4.000 bedrijven biedt unieke inzichten en is een schat aan informatie die een duidelijk beeld geeft van patronen en trends in de digitale economie. Een tweede databank bevat de gegevens van ca. 3.000 Belgische digitale bedrijven en start-ups en is de meest uitgebreide en gedetailleerde dataset over het Belgiosche digitale landschap.
  • Bewezen track record: Sirris combineert de input van technologie-experts en bedrijfscoaches met een lang track record in corporate- en start-up-projecten. We updaten en breiden onze expertise uit via onderzoeksprojecten in domeinen als IoT, AI, cyberbeveiliging, blockchain, hardware, cloud, ... Sinds 2004 heeft Sirris meer dan 450 digital ventures gecoacht in tal van domeinen. De Sirris-kaart van het Belgische venturelandschap is de standaard voor private en publieke stakeholders in ons land.
  • Topcoaches: het team achter deze Business of the Future-sessies combineert stevige ervaring in het werkveld met een indrukwekkend oeuvre aan publicaties. Ze zijn mentor in verschillende start-up-programma's zoals Imec iStart, Roularta MediaTech, Duval Union Academy, Startit-KBC, etc.
  • Bewezen aanpak: digitaal intrapreneurschap en corporate venturing vragen om een hybride aanpak die experimentele projecten en expertise van het bedrijf en resources in de sector combineert. We passen de databases , inzichten in het venture-ecosysteem en onze knowhow rond businessmodellen en technologieën toe, aangepast aan uw bedrijfscase.

Coaches

Omar Mohout Peter Verhasselt Nick Boucart

Complete training

We voorzien vier verschillende sessies die u apart kunt volgen of een combinatie van meerdere sessies.

1. Digital Business Patterns (sessie van een halve dag):
Trends in het Belgische en Europese technologielandschap, inzichten op Belgisch en Europees niveau in sectoren, steden, technologieën, businessmodellen, trends, ... Inspiratie uit Scale-upvoorbeelden , praktische voorbeelden uit Europa en uw sector, met ook voor nieuwe technologieën, go-to-market-strategieën of valorisatiemodellen. Oefenen hoe te concurreren met reuzen dankzij businessmodelinnovatie.

2. Digital Business and the Rules of the Game (sessie van een halve dag):
Experiment met marktgedreven benadering ten tijde van extreme onzekerheid - lean start-up toegepast in een bedrijfscontext. Hyperschaalbaarheid en 10x denkregels, de kenmerken van een perfect businessmodel Een digitale voetafdruk of sterke online aanwezigheid is een voorwaarde voor betaalbare klantengroei via binnenkomende maketing- en netwerkeffecten.

3. Digital Business Operations (sessie van een halve dag):
Hanteer het abonnementsmodel (subscription model), het dominante digitale bedrijfsmodel en valorisatiemotor achter de 'as a Service'-offering. De teck stack en API-economie, door te optimaliseren in kleine stappen ontwikkelt u uw business als een levend labo. Inzicht, simulatie en oefening in het kader van verdienmodellen (revenue models) en financiële plannen.

4. Digital Business Modelling (sessie van een halve dag):
Het businessmodel 'digtal market place', samen met het subscription model het meest populair onder Europese start-ups.
Het 'data-driven business model' of geld verdienen door het verzamelen aggregeren, analyseren en verkopen van data, toegepast door een klein percentage van de scale-ups in Europa. Het 'community building model' dat waarde opbouwt door toedoen van een community, eveneens in gebruik door een klein deel van de Europese scale-ups. Daarnaast komen ook adoptie in de waardeketen van de industrie en risicobeheer aan bod.

Download de brochure met alle informatie over de Futureproof-sessies.

U bent nog niet helemaal vertrouwd met de terminologie of u wilt meer weten over opkomende technologieën en digitale businessmodellen? Download het Business of the Future Cheat Sheet en u bent helemaal mee!


Interesse om deze sessies te volgen?

Neem gerust contact op met Peter of Omar!