Live kennismaken met mogelijkheden van AMR’s

Productielogistiek optimaliseren en zinvol automatiseren met automated guided vehicles (AGV’s) of autonome mobiele robots (AMR’s)… hoe kunt u als bedrijf inschatten hoe een dergelijke installatie zinvol in te zetten en wat zijn de stappen van een dergelijk traject? Tijdens de recente masterclass konden de deelnemers zelf ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens het praktische gedeelte van de masterclass 'Productielogistiek 4.0 - Meet the AMRs', dat live en coronaveilig plaatsvond bij Sirris in Diepenbeek, waren deelnemers uit zes bedrijven aanwezig. Zij konden kennismaken met de drie mobiele robotsystemen die Sirris ter beschikking stelde om productielogistiek te automatiseren. De drie AMR’s hadden elk een andere topmodule: een werd hiervoor voorzien van een rollenbaan, een tweede van een module om karren mee te trekken en de derde van een palletlift. De ruimte werd ingericht als productiehal met stockage- en prepzone. Hier konden de deelnemers verschillende oefeningen uitvoeren met de AMR’s, waarna ze een volledig scenario met verschillende aaneensluitende opdrachten die typisch zijn voor een productieomgeving tot een goed einde moesten brengen. De aanwezigen konden situaties ervaren zoals ze in de realiteit met AMR’s en AGV’s voorkomen: systemen die elkaar moeten kruisen, verschillende opdrachten in elkaars werkgebied uitvoeren, navigatiegrenzen aftasten, ... Zo konden de deelnemers hands-on de verschillende aspecten van het gebruik van AMR’s leren kennen en testen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van AMR’s voor uw eigen productieomgeving? Op 17 maart 2022 vindt de Masterclass 'Productielogistiek 4.0 - Meet the AMRs' opnieuw plaats op onze site in Diepenbeek. U kunt zich nu al inschrijven! Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt tot 12.

Inkomende en interne logistiek

Aangezien de logistiek in productie een uitgebreid en relevant gegeven is waarmee haast elk productiebedrijf te maken krijgt, heeft Sirris besloten om samen met VIL, het innovatieplatform voor de logistieke sector in Vlaanderen, een voorstel voor een collectief project ('COOCK') voor te bereiden en begin 2022 in te dienen bij VLAIO. Het thema van dit nieuwe project is flexibele inkomende en interne logistiek.

Wat we tijdens dit project willen verwezenlijken, zijn onder meer:

  • een overzicht van AMR-platformen voor geautomatiseerd materiaaltransport en -overdracht
  • demonstratoren die zullen worden gebouwd aan de hand van generieke use cases
  • een toolbox voor het definiëren en evalueren van interne logistieke concepten
  • digitaal ondersteund order-picking in het magazijn
  • digitale planning en aansturing van inkomende en interne logistieke taken

Interesse om dit project (indien goedgekeurd) op te volgen van op de eerste rij? Dan kan dat door een Intentiebrief in te vullen om deel te nemen aan de begeleidingsgroep. Neem contacteer met ons op indien u wil deelnemen of meer informatie wenst over de mogelijkheden!

Interesse om het transport in uw bedrijf via of met behulp van AGV’s te laten verlopen? Nood aan een praktische aftoetsing van alle aspecten die erbij komen kijken (termijn, mogelijkheden, kost, ...)? Neem dan zeker contact met ons op!