Life-on-Chip Conference, gepersonaliseerde geneeskunde dankzij kruisbestuiving in innovatie

Meer weten over de laatste kruisbestuivingen in innovatie? Kom naar de 'Life-on-Chip Conference - Enabling personalized medicine through cross-over innovation' op 20 en 21 februari. Doel van de conferentie is het versnellen van het innovatieproces naar nieuwe oplossingen in gezondheidszorg door internationale spelers in discipline-overschrijdende domeinen bij elkaar te brengen, hen te helpen en stimuleren zaken te doen en nieuwe partnerschappen op te zetten voor samenwerkingsprojecten in R&D.

Micro- en nanotechnologie, AI, ontwerpgericht denken, robotica, vernieuwende productietechnologieën en big data hebben een enorme impact over alle sectoren heen, maar hun grootst mogelijke impact ligt wellicht in de gezondheids- en levenswetenschappen. In combinatie met continu groeiende biologische inzichten en ontdekkingen zullen de resulterende innovaties fantastische toepassingen mogelijk maken die gepersonaliseerde geneeskunde reëel maken.

Tijdens de conferentie worden getuigenissen van afgelegde wegen en 'lessons learned' gepresenteerd door pioniers in onderzoek, ondernemers en eerste 'first application movers'. U kunt rekenen op keynote-sprekers en thematische sessies die kruisbestuivende innovaties in gepersonaliseerde geneeskunde beslaan binnen België (Vlaanderen en Wallonië), onze buurlanden en de ruimte. Productvoorstellingen, posters en matchmaking (B2Match) zullen eveneens deel uitmaken van het programma.

Micro-manufacturing @ Sirris

De conferentie is een organisatie van Smart Hub Flemish Brabant samen met DSP Valley, flanders.bio, BioWin, Antleron, IBN Space 4.0, VIB, EIT Health en imec. Ook Sirris zal aanwezig zijn en zal u de mogelijkheden van het Micro Lab tonen, waar we beschikken over de nodige vaardigheden in microfabricage. Wij kunnen u helpen bij de ontwikkeling en beoordeling van een prototype, van idee tot industrialiseringsklare proefserie.

 

De 20 experts van de Product Development Hub van Sirris helpen bedrijven innoverende producten te creëren en begeleiden ze bij de snelle ontwikkeling van proofs-of-concept in het domein van Light, Micro & Smart Products. We beschikken over de nodige engineering resources, hightech-faciliteiten en een ruim partnernetwerk om u te begeleiden bij elke stap van het ontwikkelingsproces van microfluïdische apparaten of systemen:

  • ontwerp en simulaties
  • proof-of-concept, dankzij direct micromachining (tools met een diameter van 10 μm) en/of micro-3D-printing
  • fabricage van prototypes, op basis van 'fast tooling' en prototypematrijzen voor spuitgieten
  • assemblage en verlijming
  • integratie van sensoren of componenten van derden (filters, strips)
  • conditionering (vooraf laden van reagentia) 

Meer info over the Life-on-Chip Conference in Leuven op 20 en 21 februari vindt u hier.