Laatste kans om in te schrijven voor SME-Fund-programma voor aanvragen van IP-diensten

In 2021 is een Europees steunprogramma voor de kmo opgezet rond intellectuele eigendom. In dit kader worden twee diensten voorgesteld: IP-Scan en registratie van handelsmerken en modellen, die respectievelijk leiden tot tariefverminderingen tot 75 procent en 50 procent. Sirris kan nu de aanvragen voor u indienen. Interesse? Haast u, want de deadline is 31 oktober!

Het feit is nu welbekend en werd in de loop der jaren herhaaldelijk gepubliceerd door het EPO (Europees Octrooibureau) en het EUIPO (European Union Intellectual Property Office): bedrijven die actief zijn op het gebied van intellectuele eigendom hebben meer succes.

We hebben u erover verteld in mei, toen België in dienst 1 kwam, het Europese Kmo-fonds, in samenwerking met het EUIPO (European Union Intellectual Property Office), geeft speciale toegang aan kleine en middelgrote ondernemingen via een speciaal programma. Dit programma biedt twee diensten aan:

Dienst 1: Pre-diagnose inzake intellectuele eigendom

Het doel van deze dienst? Concreet in uw onderneming de elementen van intellectuele activa identificeren die door intellectuele eigendomsrechten kunnen worden beschermd. Heel vaak zijn dergelijke elementen wel degelijk aanwezig in de onderneming, maar worden ze niet als dusdanig erkend. Experts in intellectuele eigendom zijn er om u bij te staan in dit proces van erkenning en om te zorgen voor een betere bescherming van uw bedrijf op termijn. Het Kmo-Fonds-programma maakt een korting tot 75 procent op de prijs van deze dienst mogelijk.

Wilt u meer weten over de pre-diagnose IP?

  • De Sirris Patent Cell is er om u te helpen
  • Sirris en Deloitte zullen u de IP-Scan voorstellen tijdens twee sessies die gepland zijn op ACUMEN 2021, georganiseerd door Agoria en Sirris (IP Pre-diagnose: Wat, Waarom & Hoe?)

Dienst 2: Registratie van handelsmerken en modellen

Via het Kmo-Fonds-programma kan tot 50 procent van de taksen worden verlaagd bij de registratie van merken, modellen of modellen, ongeacht of deze op nationaal, regionaal of Europees niveau zijn geregistreerd.

Het laatste venster van 2021 om deze diensten bij het EUIPO aan te vragen, loopt af op 31 oktober. Sirris kan nu dienst 1-aanvragen voor u indienen, via haar Octrooicel.