Laat u inwijden in ROS!

In het kader van het TETRA-project 'Ad Usum Navigantium', waarvan Sirris in de stuurgroep zit, organiseren de robotica-onderzoeksgroepen ACRO en IMP van KU Leuven op 30 maart een inleidende workshop tot ROS ('Robot Operating System').

ROS is geen besturingssysteem op zich, maar voorziet een aantal software-bibliotheken en tools die bedoeld zijn als hulp bij het bouwen van robottoepassingen. Deze workshop zal u onder meer enkele state-of-the-art algoritmes demonstreren voor kaartopbouw- en lokalisatie.

Voor dit event is weinig tot geen voorkennis vereist: het richt zich op beginners die kennis willen maken met de mogelijkheden van ROS. De workshop is bovendien hands-on: er zullen een aantal mobiele robotjes ter beschikking staan, waarmee de mogelijkheden van ROS zullen worden gedemonstreerd.

De workshop rond ROS vindt plaats op 30 maart bij Groep T in Leuven. Registreren kan via de website, waar u ook een meer gedetailleerd programma vindt. Zijn er bovendien bepaalde topics die u aan bod wil zien komen, maar die niet in het huidige programma opgenomen zijn? Geef ze door, wanneer mogelijk voegt de organisatie ze toe aan de workshop!