Laat u inspireren door workshops 'Flexibele Automatisering, Samen gaan we ervoor'

Recent organiseerde Agoria drie workshops onder de noemer 'Flexibele Automatisering, samen gaan we ervoor'. Deelnemers konden er inspiratie opdoen over manieren om hun productie efficiënter, flexibeler en meer up-to-date te maken. De presentaties staan nu online.

Tijdens 17 presentaties van bedrijven actief in de industriële automatisering kregen de deelnemers een uitgebreid zicht op mogelijke oplossingen om hun productie flexibel te automatiseren. Hierbij zijn cobots, smart sensors, RFID, visiesystemen, apps voor aansturingen, manufacturing execution solutions (MES), industrial IoT en nog veel meer aan bod gekomen. Ook AGV's voor intern transport van werkstukken of safety-scan-systemen die een flexibele samenwerking tussen operator en automatisering mogelijk maken passeerden de revue. De link naar industry 4.0, de integratie van IT in de automatisatie en het geconnecteerd maken van alle productiesystemen in de fabriek is hier snel gelegd. Flexibele automatisering maakt de factory of the future mogelijk. Dit geldt niet alleen voor de grote internationale bedrijven maar ook voor kmo's. Deze laatste worden door co-creatie en de noodzaak om samen te werken gemotiveerd om te evolueren en een flexibel productiesysteem te implementeren.

De presentaties kunt u downloaden op de website van Agoria (alleen voor Agoria Online-abonnees).

Zelf een workshop bijwonen? U krijgt nog een kans om alles live mee te maken op dinsdag 5 juni bij Agoria in BluePoint Brussels voor de vierde en laatste workshop in deze reeks rond flexibele automatisering.