Laat u inspireren door heersende innovatietrends

Waar inspiratie halen voor uw innovatieprojecten? Hoe begint u er aan? Kom op 5 oktober naar onze inspiratiesessie 'uw innovatie, van inspiratie tot actieplan'. Een systematisch overzicht, een worktool om prioriteiten te definiëren, direct toepasbaar, ... Dit is wat u onder meer van deze sessie mag verwachten! U gaat naar huis met een persoonlijk werkblad met groeiopportuniteiten voor uw bedrijf.

Zij gingen u voor…

“De inspiratiesessie gaf ons een systematisch overzicht van tendensen rond digitalisering in de technologische industrie. Het is een echte inspiratiebron voor innovatieprojecten en een uitstekende worktool voor het definiëren van ieders prioriteiten op vlak van innovatie." (Sandra Boel, R&D manager Cogebi)

“Het gepresenteerde materiaal is direct toepasbaar voor een spin-off activiteit die wij willen opstarten. Om die reden zullen twee andere medewerkers van ons de volgende inspiratiesessie sturen.” (Andre Thys, CEO Metal Aarschot)

10 trends, 40 voorbeelden

Samen met meer dan 120 bedrijven hebben Sirris en Agoria een gevalideerde structuur, checklist en inspiratiebron uitgewerkt die u systematisch helpt om opportuniteiten voor de toekomst te ontdekken. Uit meer dan 200 roadmaps en toekomstverkenningen distilleerden Sirris en Agoria tien dominante innovatietrends. Ze confronteerden hun resultaten met de visie en ervaring van tientallen bedrijfsleiders. In het 'Masterplan Innovatie voor de technologische industrie' dat hieruit voortvloeide, vindt ook u ongetwijfeld inspiratie voor groeiopportuniteiten binnen uw bedrijf.

Op de inspiratiesessie van 5 oktober bespreken we tien belangrijke trends voor de technologische industrie. De trends hebben betrekking op business, product en productie. Vandaar de indeling in drie categorieën “business of the future”, “product of the future” en “factory of the future”.

Van elke trend geven we vier voorbeelden. In totaal heb je dus 40 voorbeelden.

Bij elk voorbeeld wordt gevraagd om twee vragen te beantwoorden. Op die manier heeft u, na het doorlopen van de 40 voorbeelden, een duidelijke visie op de huidige situatie en opportuniteiten voor de toekomst. Deze zet u aan het denken en inspireert u tot toekomstige innovaties in uw bedrijf.

Interactief en praktijkgericht

Tijdens de interactieve sessie werkt u continu aan uw eigen score van de thema’s. Op het einde van de namiddag heeft u inzicht in de bredere trends in de Belgische technologische industrie, heeft u geleerd welke innovatiepaden uw sectorgenoten bewandelen en heeft u dit kunnen vertalen naar een 'heatmap' en enkele ideeën in de specifieke context van uw bedrijf. Tijdens de sessie krijgt u uw persoonlijke kopie van ons 'Masterplan Innovatie' mee naar huis!

Deze inspiratiesessie vindt plaats op vrijdag 5 oktober bij Sirris in Heverlee. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Meer weten of inschrijven? Ga door naar onze agenda.
Wees er snel bij: het aantal deelnemers is beperkt tot 20.

Het project “Innovatief ondernemen: van inspiratie tot actieplan” kwam tot stand met steun van Smart Hub Vlaams-Brabant.