Kmo's in grensregio stap dichter bij Factory 4.0

 

Interreg Factory 4.0 

Het Interreg-project Factory 4.0 loopt ten einde. In de laatste nieuwsbrief wordt de balans opgemaakt en worden de resultaten getoond, onder meer via de demonstrators en getuigenissen van bedrijven. 

De voorbije jaren werkte Sirris binnen het Interreg-programma France-Wallonie-Vlaanderen samen met verschillende partners om in de grensregio België-Frankrijk kmo's te ondersteunen bij hun transformatie naar 'fabrieken van de toekomst' en zo hun industriële prestaties te verbeteren. In de allerlaatste editie van de projectnieuwsbrief leest u wat de concrete resultaten van het project zijn, wat de initiatieven waren en wat de ondersteunde bedrijven eruit hebben kunnen halen.

Verder ook aandacht voor binnen het project ontwikkelde demonstrators, zoals de assemblagelijn van Sirris, waarop de Action Tracker van One Two met succes werd geïntegreerd, en hoe het CITC het publiek sensibiliseert voor identiteitsfraude.

Ten slotte drie getuigenissen: het Franse JAPET ontwikkelde een exoskelet dat spier- en skeletaandoeningen voorkomt en arbeid minder zwaar maakt, V&V onderzocht verdere procesoptimalisaties en EREM verbeterde zijn werking.

De volledige nieuwsbrief kunt u hier vinden.

Het project liep dan wel ten einde in september 2020, maar de projectpartners zullen de bedrijven verder ondersteunen. Zit u dus met vragen over Industrie 4.0 en wilt u als bedrijf transformeren? Neem contact met ons op!