Kan een cobot uw operator ondersteunen?

Sirris heeft een nieuwe demonstrator gebouwd om de mogelijkheden van cobots tastbaarder te maken. In deze specifieke demo wordt een operator ondersteund bij het assembleren van een smart product. Op 28 november stellen we hem aan u voor. 

Collaboratieve robots (cobots) zijn ontworpen om veilig samen te werken met mensen in een gezamenlijke werkomgeving. Het principe is vrij eenvoudig: een extra medewerker creëren die de operator kan assisteren door bepaalde taken over te nemen. Meestal gaat het dan over pick-and-place- en (lichte) assemblageopdrachten. Maar er zijn ook types van cobots die handelingen kunnen uitvoeren waar 'gevoel' aan te pas komt, zoals polijsten. Kortom, cobots kunnen in tal van sectoren ingezet worden en voor heel uiteenlopende toepassingen. 

Sirris bouwde in het kader van de proeftuin 'Operatorondersteuning' een demonstrator om de mogelijkheden van cobots tastbaarder te maken. In deze specifieke demo wordt een operator ondersteund bij het assembleren van een smart product. 

Wenst u meer uitleg over collaboratieve robots of de demonstrator aan het werk te zien? U kunt de mogelijkheden van deze demonstrator live leren kennen op 28 november in onze gebouwen in Kortrijk. Onze experts staan te uwer beschikking om van gedachten te wisselen en uw vragen te beantwoorden. 

Meer info over dit event vindt u in onze agenda.

 

 
Tags: