IT meets industrial automation - powered by OPC UA

Agoria en de OPC Foundation organiseren voor de tweede keer een seminarie over OPC, de belangrijkste standaard in het veld van de industriële communicatie en de basis van Industry 4.0. Laat u begeleiden bij het leggen van de fundamenten voor een professionele communicatiestructuur die u klaar maakt voor een fabriek van de toekomst.

OPC is de standaard die interoperabiliteit (onderlinge uitwisseling of/en communicatie) definieert voor de veilige en betrouwbare uitwisseling van data in een industriële automatiseringsomgeving en in andere industriële toepassingen. Het is een onafhankelijk platform dat de naadloze stroom van informatie tussen verschillende toestellen van verschillende leveranciers verzekert. De OPC Foundation is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van deze standaard.

Het protocol OPC UA (Unified Architecture) dat al in heel wat toepassingen wordt ingezet, is continu onderhevig aan nieuwe evoluties. Deze kunt u leren kennen tijdens het seminarie. Voor de nieuwkomers wordt ook de nodige basisinformatie aangereikt, die u zal begeleiden in de eerste stappen van de implementatie van OPC UA via praktische cases.

Seminarie op maat

OPC UA wordt meer en meer geïmplementeerd in de communicatie tussen de automatiseringswereld van PLC's en andere controllers en de bovenliggende IT-structuur. Voor heel wat gebruikers is dit nog onbekend terrein, zo ook de voordelen ervan.

Samen met de OPC UA Foundation presenteert Agoria de recente ontwikkelingen van OPC UA op technisch vlak en verzorgt een aantal presentaties over concrete realisaties met de nieuwe OPC UA in de vorm van cases. Er wordt dieper ingegaan op het gebruik van OPC UA als standaard voor de communicatie bij de uitwerking van uw digitale fabriek. Sirris legt uit hoe OPC UA intelligentie aan uw gegevens toevoegt.

Voor wie?

Dit seminarie richt zich tot iedereen betrokken bij de uitbouw van industriële communicatie binnen de productie of die in de toekomst een industriële communicatie dient te realiseren, gaande van beslissingsnemers in productiebedrijven, ontwerpengineers bij systeemintegratoren tot onderhoudsverantwoordelijken en ontwerpers.

Interesse in het seminarie (in het Engels) dat op 11 oktober plaatsvindt in Berchem? Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier.

Vragen of meer weten over nieuwe en bestaande normen in het kader van Industrie 4.0? Neem contact met ons op! Sinds 1 oktober 2016 is Sirris verantwoordelijk voor de normenantenne rond alles wat betrekking heeft op Industrie 4.0.