Inventaris van milieuvriendelijke technologieën

De Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom (WIPO) stelt al 8 jaar lang een tool voor om gemakkelijker informatie over octrooien voor milieuvriendelijke technologieën op te zoeken.

In 2010 heeft de WIPO (Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom) een gratis tool online gezet voor het opzoeken van octrooien die verband houden met het milieu en met groene technologieën.

Ongeveer acht jaar later en terwijl niemand nog twijfelt aan de klimaaturgentie is het goed het bestaan van deze tool terug onder de aandacht te brengen. De tool kan beslist ingenieurs en ontwikkelaars helpen bij het op punt stellen van producten en technieken of de ondernemingen helpen in hun zoektocht naar potentiële partners voor R&D of voor een commerciële exploitatie.

Deze zogenaamde IPC Green Inventory omvat circa 200 thema’s (energieproductie en -opslag, transport, afval, land- en bosbouw, nucleaire energie, andere zoals beheer van de koolstofheffing, telewerk, …) en subthema’s opgenomen in het Klimaatverdrag van de Verenigde Naties over klimaatveranderingen (UNFCCC). De inventaris gebruikt als basis het systeem van de internationale classificatie van de octrooien en verwijst via hyperlinks naar de octrooiaanvragen van de PatentScope database van de WIPO.

Bron

Zie ook

Klik hier voor meer informatie over de IP-diensten van Sirris.