Inspiratie troef op uitreiking QRM Silver-certificaten

Door de COVID-19-pandemie moest een aantal deelnemers van de QRM Silver-opleidingen wat langer wachten op hun certificaat, maar op 29 september kon een nieuwe groep deelnemers zijn certificaat in ontvangst nemen. Ook nu vond de uitreiking plaats bij een van de deelnemers: we waren deze keer te gast bij Constructiewerkhuizen De Meyer, 'Masters in Mechanics', in Temse.

In het voorjaar van 2021 haalden 10 cursisten hun certificaat als QRM Silver-specialist. De certificaten werden uitgereikt bij een van de enthousiaste deelnemers van de opleiding die de QRM-filosofie al enige tijd enthousiast omarmt: Constructiewerkhuizen De Meyer.

Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, onderhouden en repareren van mechanische constructies en machines. De zeer uiteenlopende orders zijn volledig op maat van de klanten die uit tal van sectoren komen. Het familiebedrijf bouwde na zijn verhuis naar Temse meer dan 10 jaar geleden een eigen strategie uit om de voortdurende uitbreiding van diens activiteiten in goede banen te kunnen blijven leiden, en QRM sloot hier naadloos bij aan. De onderneming wil een one-stop-partner zijn voor de klanten, maar kampte in productie met 'verstoorders': dringende orders - meestal herstellingen - die de planning soms grondig in de war sturen en voor vertragingen bij andere opdrachten zorgen. Het bedrijf besloot voor deze orders een QRM-proefproject te starten en wist hierdoor op enkele maanden tijd niet alleen de doorlooptijd van de dringende orders te reduceren, maar ook het doorloopproces van de andere orders te verbeteren, door de rust die de ingreep creëerde in de productie.

De leerrijke namiddag startte met een uitgebreide voorstelling van het bedrijf, zijn activiteiten en stappen richting QRM, waarna een rondleiding door de verschillende imposante werkplaatsen plaatsvond.

Na de rondleiding volgde een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die inging op de voornaamste uitdagingen waarmee de Westerse industrie vandaag te maken krijgt: de toenemende vraag naar high-mix-low-volume-producten, die op steeds kortere termijn en aan een aanvaardbare prijs dienen geleverd te worden. QRM kan hier een uitkomst bieden, omdat het oplossingen biedt om de productie te optimaliseren en de doorlooptijden te verkorten, wat just-in-time in productie mogelijk maakt.

Tijdens de uitgebreide Q&A-ronde stelden de deelnemers vragen aan Rajan Suri over hun specifieke cases, waarbij ze gerichte antwoorden en meer algemene informatie kregen over hoe specifieke situaties aan te pakken.

De inspiratievolle namiddag werd afgesloten met de plechtige uitreiking van de certificaten aan de geslaagde cursisten in digitale aanwezigheid van Rajan Suri via het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Op 12 oktober start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks in Gent en op 21 oktober in Diepenbeek. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Alle info vindt u in onze agenda!