Innoveren dankzij netwerken op MNE 2018

Op 7 en 8 februari zette MNE 2018 voor haar vierde editie mechatronica, machinebouw, kunststof- en metaalbewerking in de kijker in Kortrijk Xpo. Eerder dan uitsluitend op de technologieën lag de focus ook op netwerking en samenwerken, via de vakbeurs en tal van contactmomenten in het randprogramma. Sirris was eveneens van de partij met een demo op de POM Smart Tech Box.  

De netwerkformule was een succes voor zowel standhouders als bezoekers, waarbij vooral bestaande contacten worden verstevigd. In het totaal kon het event rekenen op een kleine 3.000 bezoekers, vooral op de tweede dag, en dit dankzij verschillende randevenementen. Enkele daarvan waren 'POM Disruptival - The Conference' en de Ideas Battle Arena, met onder andere Agoria Manufacturing 2020 Outlook.

Ook Sirris was op MNE met enkele andere partners aanwezig op de groepsstand van POM West-Vlaanderen, waar we het Interreg-project Factory 4.0 voorstelden en meer info gaven over onze dienstverlening in het kader van het Efro-project rond mechatronica en machinebouw. We organiseerden een demo rond gerobotiseerd schroeven, dat op de interesse van meerdere tientallen bezoekers kon rekenen. Bij dit onderdeel van de Sirris Smart Assembly Cell-demonstrator, die opgesteld staat in onze Kortrijkse vestiging, gaat de aandacht voornamelijk naar de communicatie tussen de verschillende componenten. Doel van de opstelling is de ondersteuning van de operator, die op deze manier snel en gecontroleerd kan schroeven.