Innovaders helpen u duurzaam innoveren

De Innovaders zijn 10 ervaren innovatiepartners, verspreid over evenveel sectoren. Tien sparringpartners die bedrijven inspireren, stimuleren, ondersteunen en bovenal helpen innoveren. Sirris is één van hen.

De COVID-19-pandemie bracht een tsunami aan globale veranderingen met zich mee. Consumenten gingen zich anders gedragen en megatrends zoals digitalisering en de nood aan meer duurzaamheid zetten zich versneld door. Voor bedrijven brachten deze disruptieve tijden enorme uitdagingen met zich mee, maar bieden ook unieke kansen. Kansen om de zaken anders aan te pakken, nieuwe producten te ontwikkelen, efficiënter en duurzamer te produceren of zelfs nieuwe businessmodellen te ontwikkelen.

Sirris als één van de 10 Innovaders

Gelukkig staan onze bedrijven er niet alleen voor. Ze kunnen in België rekenen op 10 ervaren innovatiepartners met specifieke expertise voor hun sector. Die 10 collectieve centra, waaronder Sirris, treden voortaan naar buiten onder de noemer 'Innovaders' en staan klaar om ondernemers te helpen fundamenteel te vernieuwen. Hun experts hebben diepgaande markt-, product- en technologische kennis en de Innovaders stellen ook hun infrastructuur en netwerk ter beschikking. Bovendien voeren ze ook specifieke onderzoeksprojecten uit, op maat van één of meerdere bedrijven.

Herman Derache, algemeen directeur van Sirris: “Als collectief centrum hebben we een brede technologische kennis en meer dan 70 jaar ervaring in innovatie. Innoveren in je eentje is vandaag geen optie meer, samenwerken levert veel sneller en betere resultaten op. Wij helpen 1.300 bedrijven per jaar om hun innovatieplannen waar te maken en te realiseren. Als objectieve partner vormen we een tandem met bedrijven, kennisinstellingen en andere spelers in het innovatielandschap. Onze missie is de industrie veerkrachtig en futureproof te maken door haar innovatieprojecten te inspireren, vorm te geven, mee te ontwikkelen en versneld op te schalen. Men kan daarvoor rekenen op onze expertise en hoogtechnologische infrastructuur.”

Om deze en toekomstige crises aan te pakken hebben bedrijfsleiders nood aan een gestructureerde benadering. In dit kader ontwikkelde Sirris de Crisis Code Cracker. Die levert ondernemers in drie stappen een actieplan met concrete aanpak op om crisisbestendig te worden. Sirris helpt hen om versneld te innoveren en zich nu voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Meer over deze handige tool vindt u hier